Laagvlieger Onze Gezellen bezorgt NFC ontluisterende nederlaag

NFC lijkt de laatste kansen op een mogelijk kampioenschap in de zondag vierde klasse D zelf te hebben verpest. De ploeg van Wessel Colijn ging op eigen veld in de fout tegen nummer voorlaatst Onze Gezellen: 2-3.

Na de verrassende nederlaag twee weken geleden tegen VVA/Spartaan (4-2) was de verwachting dat het niet slechter kon. Toch leverden de Amstelveners een nieuwe wanprestatie. Vrijwel alle duels werden verloren en er werd nauwelijks een fatsoenlijke aanval opgezet. Eén van de sporadisch goed lopende aanvallen leverde nog wel een openingstreffer van Mourad Aitja op, maar daarna werd het met de minuut slechter.

De thuisploeg wist zich geen raad met het felle spel van Onze Gezellen, dat niets te verliezen had. Na ruim een uur spelen kwamen de bezoekers dankzij Nick Bouman terecht op gelijke hoogte. Vanaf dat moment hadden de Haarlemmers NFC precies waar het ze hebben wilden. Door twee treffers van Mitchel Geeven nam Onze Gezellen binnen tien minuten zelfs naar een 1-3 voorsprong in handen.

NFC ploeterde en speelde het laatste halfuur een verloren wedstrijd. Met een rake strafschop diep in blessuretijd verlichtte Anass el Khamlichi de schade nog enigszins, maar een ontluisterende 2-3 nederlaag kon niet meer worden voorkomen. Hierdoor zijn de Amstelveners de tweede plek kwijt aan Geel Wit’20, al kan de ploeg van Wessel Colijn deze in het inhaalduel tegen Terrasvogels weer terugpakken. Wel is de achterstand op koploper Spaarnwoude gegroeid naar twaalf punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.