Home / Algemeen / Laatste speeldag beslist lot De Meer na puntendeling tegen Vriendenschaar

Laatste speeldag beslist lot De Meer na puntendeling tegen Vriendenschaar

De laatste plaats voor de nacompetitie in de zondag derde klasse D zal pas op de laatste speeldag bekend worden. De Meer had tegen Vriendenschaar een grote stap kunnen zetten om uiteindelijk nacompetitie te ontlopen, maar de Amsterdammers bleven steken op een 1-1 gelijkspel. Volgend weekend tegen Victoria moet De Meer een goed resultaat boeken om de daadwerkelijk de nacompetitie te ontlopen.

Op deze door regen geteisterde zondagmiddag moest De Meer het opnemen tegen het op de derde plaats staande Vriendenschaar en waar De Meer eigenlijk drie punten nodig had, werd het uiteindelijk een verdiende 1-1. In het eerste gedeelte van de wedstrijd gebeurde er niet echt veel, De Meer stond verdedigend als een huis en Vriendenschaar kon daar niet veel tegenover stellen. De gasten hadden moeite om het spel te maken. Tel daarbij op de regen die het veld erg glad maakte en dat verklaarde waarom ballen van beide kanten niet makkelijk op de juiste plek terecht kwamen. Na achttien minuten spelen kwam De Meer enigszins verrassend op een 1-0 voorsprong. Rechtsback Farid Bouzbib kreeg de bal tegen zijn handen en scheidsrechter Barrels legde de bal op de stip. Aan de kant van Vriendenschaar werd hevig geprotesteerd, omdat de bezoekers vonden dat de penalty te makkelijk gegeven werd. Matthijs Zwaal trok zich daar niets van aan en schoot onhoudbaar binnen.

De Meer - Vriedenschaar 1

 

Met de 1-0 voorsprong op zak zijn drie belangrijke punten ineens binnen handbereik. Vlak voor het einde van de eerste helft valt er nog een sporadisch kansje voor Vriendenschaar te noteren, maar Ruben Schinkel weet het schot over de lat te tikken. In de daaropvolgende spelhervatting had De Meer via een schot van Tes Abbenhues zomaar op een 2-0 voorsprong kunnen komen, maar ditmaal weet Rody Honingh de bal tot corner te verwerken.Na deze kans fluit de scheidsrechter voor de rust en staat De Meer op een belangrijke voorsprong.

In de 2e helft blijft het spelbeeld hetzelfde en wordt Vriendenschaar vooral gevaarlijk bij dode spelmomenten. De Meer probeert het via snelle uitvallen. Scheidsrechter Barrels floot in de eerste helft al voor een strafschop en zou dat in de tweede helft herhalen. Ditmaal waren het de spelers van De Meer die hevig protesteerden. Michael Soepnel wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal onhoudbaar in. Twee strafschoppen, voor beide ploegen één, resulteerden in een 1-1 tussenstand.

DeMeer-Vriendenschaar 3

 

Hierna werd de wedstrijd spannender en vochten beide ploegen voor een beter resultaat. Vriendenschaar had namelijk voldoende aan een punt om de nacompetitie te bereiken en De Meer zocht naar de drie punten die men zo goed kon gebruiken. Wederom werd Vriendeschaar een aantal keer gevaarlijk bij de dode spelmomenten en De Meer kreeg via Tes Abbenhues nog een honderd procent kans om de winst binnen te slepen. Abbenhues schoot de bal echter voorlangs en als scheidsrechter Barrels niet veel later voor het einde fluit, staat de 1-1 nog steeds op het scorebord.

De Meer - Vriendenschaar 2

Na de andere resultaten te hebben gehoord, zorgt dit ervoor dat pas op de laatste speeldag bekend zal worden wie van de ploegen Forza Almere, Saestum of De Meer de nacompetitie zal moeten spelen. VVZA speelde zich gisteren veilig door met tien man een 1-2 uitoverwinning te behalen bij BFC. Volgend weekend staan er een aantal mooie duels op het programma. Forza Almere gaat op bezoek bij VVZa, dat zelfs nog kans maakt op de derde periode. Seastum mag het thuis gaan opnemen tegen Laren’99 en voor De Meer wacht de uitwedstrijd tegen Victoria. Kijk voor alle andere uitslagen en de complete stand op de ranglijst op de klassenpagina van de zondag derde klasse D.

Verslag en foto’s: Peter van Rossum

Send this to a friend