Lamlendig Amstelveen laat zich overlopen door Laren’99

Amstelveen is de zaterdag derde klasse C bijzonder slecht begonnen. De ploeg van Laurens ten Heuvel werd door Laren’99 getrakteerd op een kansloze 6-1 nederlaag. Een korte opleving na rust bracht nog hoop, maar na het uitvallen van Giorgio Sanches met een enkelbreuk was het gedaan.

Vol goede moed zagen de Amstelveners de competitie-ouverture tegemoet. Op een enkele speler na was iedereen fit en werd er met vertrouwen uitgekeken naar de competitie. De bezoekers begonnen voortvarend en Laren’99 had moeite om het tempo bij te houden. Na vijf minuten had doelman Ingmar van Rosmalen eigenlijk al met rood van het veld gestuurd moeten worden toen hij zeer bewust de bal buiten zijn strafschopgebied met zijn handen tegenhield. De scheidsrechter bestrafte dit slechts met geel.

Enkele minuten later viel de openingstreffer aan de andere kant. Jeroen Roest behield het overzicht en de vrijgelaten Joris Flink kon de 1-0 binnenschieten. In de negentiende minuut was Roest opnieuw de aangever, nu op Joey Franken. En alsof het nog niet erg genoeg was, liep de thuisploeg vlak voor rust via Wessel Roest uit naar 3-0.

Na de rust begon Amstelveen met zijn inhaalrace. Tenminste, zo zag het er even naar uit. Binnen vijf minuten vond Michael Coster de vrijstaande Kevin Nlandu voor de 3-1. Het offensief hield aan tot de 55ste minuut. Giorgio Sanches wilde een bal binnenhouden, maar gleed uiterst ongelukkig door en moest ernstig geblesseerd het veld verlaten. Onderzoek wees later uit dat zijn enkel gebroken is en dat hij tot de winterstop aan de kant staat.

Vanaf dat moment was de angel uit het spel van de bezoekers en kon Laren’99 de voorsprong uitbouwen. Na ruim een uur voetballen schoot Flink de 4-1 binnen. Vervolgens profiteerde Wessel Roest van een te zachte terugspeelbal voor de 5-1 en bepaalde de ingevallen Thomas Roest de eindstand op 6-1.

Amstelveen zal orde op zaken moeten stellen. Deze wedstrijd toonde aan dat er kwaliteit genoeg is, maar als de inzet of de wil om duels te winnen er niet is, zal het een moeizaam seizoen worden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.