Lange schorsingen en punten in mindering voor Wherevogels

Wherevogels, uitkomend in de zondag vierde klasse C, is naar aanleiding van het gestaakte duel tegen Purmerland behoorlijk gestraft door de KNVB. De club krijgt twee punten in mindering. Tevens werd Naveed Sah voor acht wedstrijden geschorst. Ook de grensrechter van de club mag vijf wedstrijden zijn functie niet uitoefenen.

De club kreeg tevens een boete van 200 euro. Het bestuur van Wherevogels gaat  dit weekend beslissen of het in hoger beroep gaat tegen deze straf. Op 26 januari van dit jaar staakte de scheidsrechter de wedstrijd tussen De Wherevogels en Purmerland. Na eerder al een rode kaart te hebben uitgedeeld was de maat voor de beleidsman bij de tweede rode kaart (2x geel) vol. Zo zou Naveed Sah een elleboog aan de scheidsrechter hebben uitgedeeld.

Trainer Paul Sprengers baalt als een stekker. Tegen Voetbal in Waterland zegt hij: “We waren laaiend toen we het hoorde”, uit de coach zijn onvrede tegenover Voetbal Waterland. “We hadden, gezien de uitleg van de scheidsrechter, een straf voor Naveed (Sah, red.) misschien wel verwacht van de KNVB, maar de punten in mindering niet. Ik blijf van mening dat de scheidsrechter deze wedstrijd niet had hoeven te staken.”

TEAM wherevogels 20132014

Door de twee punten in mindering houdt Wherevogels er nog maar zeven ove. De ploeg van Sprengers stond al op de laatste plaats, maat het gat met Purmerland en Kwadijk bedraagt nu drie punten. Sprengers: “Dit maakt het er niet makkelijker op. Ondanks dat er nog negen wedstrijd zijn te spelen. We zullen minstens nog drie wedstrijden moeten winnen en ik ben weer een mannetje kwijt (Naveed Sah). Ja, dit zorgt ervoor dat de sfeer in de ploeg bedompt is.”

Wij hebben de punten in de stand nog niet in mindering gebarcht op de klassenpagina van zondag 4C omdat Wherevoges dus nog de mogelijkheid heeft om in beroep te gaan.

Meer reacties van trainer Slengers leest u hier

Met dank aan Daniel Gontha/Voetbal in Waterland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!