Home / Algemeen / Langelaar beloofde spelers De Dijk te mogen vertrekken in winterstop

Langelaar beloofde spelers De Dijk te mogen vertrekken in winterstop

Het Amsterdamsche Voetbal is in het bezit van geluidsopnames waarin demissionair voorzitter Ton Langelaar de spelergroep heeft laat weten dat ze De Dijk in de winterstop kunnen verlaten. Dit staat haaks op het bericht dat de club vorige week namens haar woordvoerder verkondigde. Daarin stelde de club dat er niemand weg zou mogen in de winterstop.

Veel spelers zouden de club in de winterstop al willen verlaten. Achttien spelers hebben een bij de KNVB gedeponeerd contract en dat betekent dat een overgang naar een andere club tijdens de winterstop mogelijk is. Via een woordvoeder liet Langelaar vorige week weten dat er geen spelers tijdens de winterstop mogen vertrekken en dat er zelfs aan versterking gedacht wordt.

Foto HAV | De ledenvergadering van De Dijk op 21 november waarin het bestuur haar aftreden bekend maakte. Derde van links Ton Langelaar.

Naar aanleiding van het artikel op Het Amsterdamsche Voetbal ontstonden er de nodige vragen vanuit de spelersgroep. Afgelopen donderdag gaf Langelaar uitleg waarin hij aangaf dat het nieuw beoogd bestuur de spelers niet wil laten gaan en dat het huidige bestuur ze daar in steunt. Ze willen meewerken aan de wensen van het nieuw te vormen bestuur. Het nieuwe bestuur treed pas op 9 januari aan als het toestemming krijgt van de leden. Spelers reageerden verbaasd op de uitspraken van Langelaar en zeiden dat hij had beloofd dat ze mochten vertrekken.

Op 9 november, twee dagen nadat hoofdsponsor Heino Braspenning bekend maakte per direct te stoppen, was er een bijeenkomst van de spelersgroep met de voorzitter. Daarin zegt Langelaar dat iedereen kan vertrekken als er belangstelling is.

Onderstaande tekst is een transcriptie van de woorden die Langelaar die avond sprak.

“In tegenstelling tot vorig jaar hebben we alle contracten (18, red.) geregistreerd bij de KNVB. Dat betekent dat alle spelers die een getekend contract hebben ook getransfereerd kunnen worden in de winterstop. Iedereen zou, als er een club is waar die naar toe zou willen, kunnen vertrekken. Vorig jaar was dat anders toen hadden maar zes spelers , waaronder Dennis Kaars, zo’n contract. Dit jaar heeft iedereen dat dus. Dat hebben we in samenspraak gedaan met Heino Braspenning.”

Woordvoerder Bart Jan Brouwer noemt bovenstaande uitspraken ‘oud en achterhaalt nieuws’. “Dit is van 9 november en dus nog voordat het bestuur was afgetreden. Beslissingen worden nu genomen door een demissionair bestuur in samenspraak met nieuw te vormen bestuur. Het besluit om spelers in de winterstop te laten gaan is teruggedraaid.”

Send this to a friend