Home / Algemeen / Langelaar (De Dijk): “Binnen drie tot vijf jaar naar de Jupiler League”

Langelaar (De Dijk): “Binnen drie tot vijf jaar naar de Jupiler League”

De mail die door de KNVB is rondgestuurd naar alle clubs uit de Tweede Divisie over het terugdraaien van de promotieplicht, is niet terecht gekomen bij De Dijk-voorzitter Ton Langelaar. De aanstaande kampioen hoeft niet verplicht naar de Jupiler League te promoveren en in plaats daarvan zal de KNVB in januari met titelkandidaten in gesprek gaan om de mogelijkheden te bespreken. Langelaar wil daar graag bij aanwezig zijn.

Nadat anderhalf jaar geleden bekend werd dat De Dijk ambities heeft om de tweede profclub van Amsterdam te worden, stootte de club uit Schellingwoude door naar de Tweede Divisie. De stap naar de Jupiler League zal naar verwachting van Langelaar niet zo snel gerealiseerd worden. “We moeten eerst kampioen worden, en dat is al lastig goed. Het is pas ons eerste jaar in de Tweede Divisie. Promotie zou ook voor ons nu te snel komen.”

De club is achter de schermen wel aan het kijken hoe zij in de toekomst een stabiele Jupiler League-club kunnen worden. “Ten eerste zullen we ervoor moeten zorgen dat we met een gedegen financieel plan komen waarbij we niet afhankelijk zijn van een sponsor. Daarnaast moeten we naast voetbal ook entertainment bieden. Denk aan trapeze-artiesten, parachutisten en loterijen. Het is in Amsterdam moeilijk om mensen voor het voetbal te interesseren. Dat was ook de ondergang voor DWS, De Volewijckers en Blauw-Wit. Meer dan de helft van de toeschouwers van Ajax komt ook niet uit Amsterdam.”

Profvoetbal aan de eigen Schellingwouderdijk lijkt niet te realiseren. Daar is het complex te klein voor. “We zullen dan uitwijken naar het Olympisch Stadion, waar nog een beetje romantiek heerst. Kijken of we het Sparta van Amsterdam kunnen worden”, oppert Langelaar. “We zijn nu al druk bezig, zodat je straks als kampioen niet met je mond vol tanden staat. Wethouder Eric van der Burg heeft aangegeven mee te willen helpen. Binnen drie tot vijf jaar moeten wij de Jupiler League kunnen halen.”

Verslag: Jurgen Boegborn