Home / Algemeen / Langelaar (De Dijk): “Transfer Kaars stuk gelopen op 5000 euro”

Langelaar (De Dijk): “Transfer Kaars stuk gelopen op 5000 euro”

De transfer van Dennis Kaars naar Sparta is stuk gelopen op een bedrag van 5000 euro, zegt voorzitter Ton Langelaar tegen Het Amsterdamsche Voetbal. “Wij wilden in eerste instantie 15.000 euro voor Kaars hebben en zijn gezakt naar 10.000 terwijl Sparta maar vijf wilde betalen.”

Langelaar: “Ik heb respect voor Sparta, maar ze moeten ook respect voor De Dijk hebben. Het bestuur moet de belangen van de club vertegenwoordigen en dat betekent dat wij Kaars niet zo maar laten gaan. Als we hem kwijt raken worden we er namelijk niet sterker op. We waren al behoorlijk gezakt in de vraagprijs en we hebben zeker niet overvraagd..”

Sparta heeft Langelaar laten weten dat het voor hun een principe kwestie is omdat ze alleen maar transfervrije spelers halen. Uiteindelijk boden ze 5000 euro en een oefenwedstrijd aan. Langelaar: “Die wedstrijd willen ze dan op 25 juli 2017 zodat wij nog wat extra inkomsten kunnen genereren. Ik heb ze ook verteld dat we een vervanger voor Kaars moeten halen en dat dat ook geld kost.”

De overgang van Kaars naar Sparta lijkt volgens Langelaar nu helemaal van de baan. “Sparta heeft ons laten weten dat ze de onderhandelingen staken en dat ze Dennis zullen informeren. Maar ze hebben tot eind januari 2017 de tijd om als nog op onze voorwaarden in te gaan. Ik gun het Dennis van harte, maar we moeten ook aan De Dijk denken.”

De Dijk heeft zestien spelers onder contract. Daarvan zijn drie contracten gedeponeerd bij de KNVB. Naast Kaars geldt dat ook voor de overeenkomsten met Harry Zwarthoed en Stephan Veenboer. Alleen als de contracten gedeponeerd zijn kan een speler in de winterstop vertrekken naar een andere club. In alle andere gevallen kan het dus niet.

Kaars reageerde na afloop van het duel tegen Be Quick 1887 over de huidige situatie voor onze camera. Klik hier voor het interview met Dennis Kaars

Send this to a friend