Larbi Essabar (Buitenboys): “Zo snel mogelijk uit 4e klasse”

Alles op de zaterdagselectie. Dat is het credo bij sc Buitenboys. Vooralsnog pakt dat uitstekend uit. Na negen wedstrijden bezetten de Almeerders met 23 punten de tweede plaats in de vierde klasse G. “We willen zo snel mogelijk naar de derde klasse”, vertelt Buitenboys-trainer Larbi Essabar.

De oefenmeester van Buitenboys had afgelopen weekend een heerlijke middag. Zijn team overklaste SC-t’Gooi. Uiteindelijk stokte de teller bij 7-0. “Wij gaven tegen t’Gooi geen enkele kans weg. We hebben een goed voetballende ploeg. Op bijna elke positie hebben we twee spelers, die gelijk aan elkaar zijn”, vervolgt Essabar. “We zijn ook sterker dan vorig jaar doordat enkele A-junioren aan de selectie zijn toegevoegd. Daarnaast zijn we ook sterker geworden doordat er een aantal voetballers van andere clubs zijn overgekomen.”

Een groter verschil ten opzichte van vorig jaar is dat Buitenboys alle pijlen heeft gericht op de zaterdagploeg. “We begonnen met 47 selectiespelers aan het seizoen. Na een schifting bleven er 38 jongens over.”

Hoewel de Almeerder dit seizoen nog niet hebben verloren, weigert Essabar zich rijk te rekenen. “Op kunstgras kunnen we uitstekend uit de voeten, maar als we op een natuurlijk veld moeten spelen, kost dat ons meer moeite. Dat komt ook doordat de grasvelden vaak kleiner zijn en dan is er minder ruimte om te voetballen.”

Opvallend is dat Buitenboys twee punten verspeelde tegen de nummer laatst van de ranglijst. “Tegen DOB liep het totaal niet. Zulke wedstrijden zitten er af en toe tussen. Tegen koploper Victoria ging het beter, maar bleven wij wel steken op 0-0.”

Komende week treft Buitenboys Wasmeer.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)