Larbi Essabar ook volgend seizoen voor de groep bij Buitenboys

Larbi Essabar heeft zijn contract bij Buitenboys met één seizoen verlengd. De coach is daarmee ook volgend eindverantwoordelijk voor de zaterdag 1. Essabar is met Buitenboys op dit moment koploper in de zaterdag vierde klasse E en hoopt met de ploeg te promoveren naar de derde klasse.

Ondanks dat het laat naar buiten komt wist Essabar al vroeg in het seizoen dat hij zou verlengen bij Buitenboys. “We waren snel rond,” vertelt hij. “In november waren we er al uit en hebben we besloten om nog een seizoen met elkaar verder te gaan. De club heeft in de gesprekken aangegeven wat het wilde en we hebben dezelfde visie en ambities. Buitenboys is een prachtige club en het is hier erg prettig werken.”

De oefenmeester wil volgend seizoen met Buitenboys ten koste van alles in de derde klasse uitkomen. “Een club als Buitenboys hoort gewoon in de derde klasse thuis. We staan nu bovenaan en de makkelijkste weg naar de derde klasse is via het kampioenschap. Als we dat niet redden en we promoveren via de nacompetitie, ben ik ook tevreden. We hebben op dit moment echter alles in eigen hand en ik heb er het volste vertrouwen in dat we kampioen worden.”

De club hoopt op lange termijn een stabiele tweedeklasser te worden. “Uiteindelijk willen we graag naar de tweede klasse. We willen dit echter wel doen met jongens die een Buitenboys achtergrond hebben. Dat vinden wij erg belangrijk en past in onze filosofie. Daarnaast proberen we aantrekkelijk en aanvallend voetbal te spelen. In het begin van dit seizoen was het even zoeken maar naarmate het seizoen vorderde gingen we steeds beter voetballen. We hebben een sterke groep met veel aanvallend vermogen maar ook een sterke verdediging. Ik hoop dat we onszelf gaan belonen met een kampioenschap,” besluit Essabar.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)