Lars Middelwijk (Ajax) mist weerzien met oude club FC Utrecht

Hij speelde er drie jaar in de jeugd, stond vaak tussen de fanatieke aanhang op de ‘Bunnik-side’, maar de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht moet Lars Middelwijk helaas aan zich voorbij laten gaan. De 27-jarige verdediger liep in de kwalificatierondes een schorsing op.

Middelwijk had wel even tijd nodig om het te verwerken toen hij hoorde niet voor de competitie, maar voor de KNVB Beker geschorst te zijn. Twee gele kaarten, tegen OJC Rosmalen en Be Quick 1887, bleken duur. “Ik had zelfs moeite met slapen de avond nadat ik het hoorde. Maar ik mag gelukkig overal bijzijn: in de kleedkamer, in de ArenA. Dat blijft fantastisch om mee te maken. Een jongensdroom die uit zou moeten komen, helaas moet ik het missen.”

De vleugelverdediger kon eerst zijn geluk niet op, nadat hij de uitkomst van de loting zag. “Vrienden van mij gaan nog altijd naar FC Utrecht. Ik heb zelf ook vaak op de Bunnik-side gestaan, in de tijd van Dirk Kuyt en mijn grote held Stijn Vreven.” Middelwijk moest als C-junior uit de Utrechtse jeugd vertrekken omdat hij snelheid en lengte tekort kwam. “Dat is er allemaal later wel bijgekomen.”

Via Sparta, DHSC en Sparta Nijkerk streek hij in 2014 neer in Amsterdam. De contacten met zijn oude club zijn grotendeels vertroebeld. “Ik ken Sean Klaiber wel, die komt uit dezelfde buurt, en Anouar Kali speelde een jaarlaag boven mij. Voor de rest ken ik nog maar weinig spelers. Het is ook tien jaar geleden dat ik weg ben gegaan.”

Ajax bereidde zich met een 2-6 overwinning bij CSV Apeldoorn uitstekend voor op de bekerwedstrijd, terwijl FC Utrecht een tik te verwerken kreeg tegen FC Twente (4-0). “Ik hoop dat ze ons een beetje onderschatten. Aan de andere kant blijft het Ajax waar ze tegen spelen, in de ArenA, en zullen ze er waarschijnlijk vol opklappen. Maar wij hebben een goed voetballende ploeg, dus zouden wel voor een kleine verrassing kunnen zorgen.”

Foto: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)