Lars van Rijn (Hoofddorp) trekt goede vorm door tegen West Frisia

Alleen SCH’44 kan Hoofddorp nog van promotie naar de eerste klasse afhouden. De ploeg van Jimmy Simons was ook op eigen veld te sterk voor West Frisia: 3-1. De pas 20-jarige Lars van Rijn, de man in vorm bij de Hoofddorpers, was met twee doelpunten de grote man.

In de laatste competitiewedstrijd, uitgerekend tegen SCH’44, was de aanvaller al twee keer trefzeker en donderdag vond hij in Enkhuizen ook één keer het net. “Het gaat lekker”, glimlacht Van Rijn. Na het gewenningskwartiertje, de laatste weken een vaste gewoonte bij Hoofddorp, trok de thuisploeg de wedstrijd langzaam naar zich toe. Halverwege de eerste helft werd de score geopend. West Frisia-doelman Paul Kok kreeg een schot niet klem, waar Van Rijn optimaal van profiteerde door de 1-0 binnen te schieten. “Vlak daarvoor schoot ik al tegen de lat, dus het doelpunt zat er een beetje aan te komen.”

Na de rust besloten de gasten meer druk vooruit te voeren om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dit lukte ook via Sonny Pronk, die op fraaie wijze de bal controleerde en achter de verslagen doelman Jan Ziere prikte: 1-1. “West Frisia wilde er vervolgens overheen klappen. Gelukkig kregen wij het al vrij snel weer op een rijtje.” Van Rijn maakte een eind aan de aanvallende intenties van West Frisia door te ontsnappen aan buitenspel en de 2-1 over doelman Kok te schieten.

“Dat was het breekpunt”, vond de doelpuntenmaker, “want daardoor moest West Frisia nog minstens twee keer scoren voor een verlenging. Wij kregen nog voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het warme weer en het kunstgrasveld maakte het wel erg vermoeiend.” Invaller Özkan Özmen bepaalde de eindstand op 3-1 door een vrije trap met veel gevoel door de muur te schieten.

In de finaleronde wacht nu een barrage met competitiegenoot SCH’44. “Eentje die we al kennen en waar we ook van moeten kunnen winnen. Zeker als je naar de resultaten in de competitie kijkt”, is Van Rijn zelfverzekerd. In Harmelen werd het 2-5, op eigen veld 3-1. “Na zoveel jaar wordt het eens tijd om te promoveren. Je merkt dat het echt leeft binnen de club. De afgelopen jaren stond ik als supporter en jeugdspeler het eerste elftal aan te moedigen, nu ben ik er zelf onderdeel van.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Foto’s Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)