Home / Algemeen / Lat ligt hoog bij flink versterkt Sporting Almere: “Ik moet kampioen worden”

Lat ligt hoog bij flink versterkt Sporting Almere: “Ik moet kampioen worden”

Sandor Augustijn hoefde zich niet in te houden tijdens de presentatie van de nieuwe selectie van Sporting Almere. De trainer van de zondag vierdeklasser was vrij duidelijk in zijn doelstelling voor komend seizoen: “Ik heb keihard geroepen dat ik kampioen moet worden.”

Van de spelersgroep die dit seizoen als elfde eindigde in de vierde klasse F zijn slechts dertien overgebleven. Dit wordt aangevuld met zeventien spelers van buitenaf en zeven talenten die doorstromen vanuit de Onder-19. Dat was volgens Augustijn ook nodig. “Dit jaar was een flutjaar. Eigenlijk heel slecht. We konden er gewoon niks van maken. Een jaar om snel te vergeten”, zegt de oefenmeester duidelijk. “Nu heb ik de vrije hand gekregen om een eigen selectie te maken. We zijn een weg ingeslagen en daar is het bestuur ook achter gaan staan. De club wil heel graag omhoog.”

Dit moet gebeuren met onder meer Bram Benda (ex-AS’80 en Ajax, nu clubloos), Damian Koperdraad (BFC) en Jordy Oudejans (SDZ). Bovendien verwelkomt Augustijn een aantal spelers van zijn oude clubs AS’80 en FC Almere, “want als je altijd goed werk levert, willen er nog jongens voor je voetballen”. De groep van 38 spelers is volgens hem vooral degelijk. “Wij denken een goede balans te hebben gevonden: harde werkers, goede voetballers, waterdragers, jong en oud bij elkaar.”

Archieffoto: Herman de Wit | Bram Benda speelde het laatst voor AS’80 (2017/18)

Tijdens de presentatie op maandagavond was Dennis Gerritsen een ander nieuw gezicht. De voormalig prof wordt assistent van Augustijn. “Ik ken hem al heel lang van verjaardagen bij dezelfde vriendenkring. Een tijd geleden kwam ik Dennis weer tegen en hij wilde iets in het trainersvak doen.” Zo geschiedde. Niet alleen is Gerritsen zijn nieuwe rechterhand, de twee zijn tevens collega’s geworden. “Daarom wilde hij heel graag onder mij beginnen. Daar ben ik blij mee.”

Na de elfde plek – vanwege het schrappen van de nacompetitie vierde/vijfde klasse waren de Almeerders veilig – wil Augustijn straks de top van de ranglijst bestormen. “Ik heb keihard geroepen dat ik kampioen moet worden. Ik ga voor niets minder. Als ik dat met deze spelers niet kan bereiken, dan doen we iets niet goed.”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend