Late gelijkmaker levert OFC punt op in De Meern

Op bezoek bij hekkensluiter De Meern is OFC er niet in geslaagd om te winnen. De ploeg van Yuri Rose ontsnapte zelfs door een late en gelukkige gelijkmaker van Soufiane Reclaoui aan een verrassende nederlaag (1-1) en behoudt de vijfde plek in de Derde Divisie.

Rose zag een matige wedstrijd, waarin OFC meer balbezit had. De Meern speelde verdedigend en zette in op de counter. In de eerste helft leidde dit tot één goede kans van Utrechters, tegenover meerdere van OFC. Tot een doelpunt leidden deze kansen echter niet.

In de tweede helft was de thuisploeg wel trefzeker, uit een counter. OFC reageerde niet goed op een diepe bal en Jordy Stins kon de bal zo binnentikken: 0-1. Dit konden de Oostzaners niet zomaar over zich heen laten komen en Rose koos voor een ultra-aanvallende tactiek met vijf aanvallers. De Meern kwam hierdoor enorm onder druk te staan.

Vlak voor het eind kwam OFC dan ook eindelijk van de nul af. Een vrije trap van Soufiane Reclaoui werd door doelman Joey Swanink losgelaten, waardoor de bal het doel inrolde. In de slotfase werd Utrechter Anis Ziani nog met twee keer geel van het veld gestuurd. Ondanks het overwicht moest OFC het desondanks doen met het ene punt.

“We speelden niet ons beste voetbal, maar pakken wel een punt”, zei Rose. Daarmee komt OFC dichterbij nummer vier JVC Cuijk, dat verloor van Quick’20. Rose geeft de jacht op een plek in de nacompetitie nog niet op. “Ik heb vertrouwen dat wij die laatste vier wedstrijden kunnen winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Marcel de Kler