Late treffer Mulder bezorgt koploper Chabab drie punten tegen Hollandia

In de zondag Hoofdklasse A heeft FC Chabab op de valreep drie punten meegenomen uit Hoorn. Lange tijd leken de bezoekers een punt over te houden aan de confrontatie tegen Hollandia, maar in de 88e minuut bezorgde Marco Mulder de Amsterdammers de volle buit. Chabab behoudt daardoor de koppositie en liep zelfs twee punten weg van achtervolger VC Vlissingen, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen De Zouaven.

IMG_0142

De openingsfase van de wedstrijd was spectaculair en bezoekers die te laat op het sportpark arriveerde, hadden gelijk twee doelpunten gemist. In de vierde minuut stond de 0-1 al op het scorebord, nadat de snelle Abdul Rahim een mislukte terugspeelbal van Stefan Dol onderschepte en deze fout gelijk afstrafte. Chabab kon niet lang van de voorsprong genieten, want één minuut later maakte Dol zijn fout goed door fraai de gelijkmaker achter doelman Raymond Dirven te schieten. Hollandia was in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende ploeg en ging op jacht naar de voorsprong. Na enkele kansen, waaronder een knappe kopbal van Diovaris Balantina die net overging, floot de uitstekend leidende scheidrechter Annegam voor de rust.

IMG_0145

In de tweede helft had de thuisploeg meer moeite met Chabab en de gasten kregen na de rust meer grip op het spel van Hollandia. FC Chabab werd gevaarlijker voor het doel van Nick van Santen, terwijl het spel van de thuisploeg juist slordiger werd. Toch bleef gezien het spelbeeld een gelijkspel de verhouding. Twee minuten voor het einde ging het echter mis voor Hollandia. Na een harde tackle op Lars Weistra liet scheidsrechter Annegam doorspelen en daardoor kon Marco Mulder Chabab met een bekeken lob op een onverwachte voorsprong. In de resterende minuten probeerde Hollandia nog wat te forceren, maar Chabab brak niet meer. De grootste kans kwam op naam van Luuk Purvis, maar zijn kopbal ging rakelings naast het doel van Dirven. Zelfs de meegekomen Van Santen kon bij de laatste corners van de wedstrijd geen gelijkmaker produceren voor de ploeg van Ron van der Gracht.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Hoofdklasse.

Met dank aan: Peter van Lobberegt
Foto’s: Peter van Lobberegt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)