Home / Algemeen / Laurent Delorge mag toch uitkomen voor Ajax

Laurent Delorge mag toch uitkomen voor Ajax

Laurent Delorge mag toch uitkomen voor hoofdklasser Ajax. De speler kreeg gisteren (vrijdag) toch toestemming van de KNVB. Hij zal vanmiddag echter niet meedoen tegen de amateurs van Volendam omdat de voormalig profspeler ziek in bed ligt.

Trainer Bart Logchies: “Hij is zelf in gesprek gegaan met de KNVB en heft uiteindelijke groen licht gekregen. Waarom het nu wel mag? Ik weet het niet precies maar het heeft te maken over de datum waarop hij verhuisd is. Hij heeft zich in augustus (dus vier het zien) ingeschreven als inwoner van Amstelveen, maar hij is er  pas in oktober echt kan wonen. Dat heeft hij aan kunnen tonen. Blijkbaar valt het dan nog niet binnen de termijn waarop je kunt overstappen. Ik weet het verder niet precies maar hij mag in iedere geval spelen.”

Delorge zou aanvankelijk vanmiddag bij de selectie zitten voor het duel tegen RKAV Volendam maar de middenvelder is ziek. Loghcies: “Ja dat is jammer. Verder mis ik ook Paul Quasten (ziek), Ralph Hoverstad (blessure) en Mitchel van den Beld (blessure).”

Delorge (34) kreeg in de zomer geen contract meer bij RODA JC en sindsdien zit hij zonder club.  In de Leueven geboren speler begon zijn loopbaan bij Racing Jet Waveren. Via AA Gent kwam hij bij het Engelse Coventry City terecht. Daar speelde hij meer dan vier seizoenen. Na drie jaar Lierse volgde Anderlecht voordat hij in 2006 een contract tekende bij ADIO Den Haag.  In 2007 kwam hij naar Ajax.  Bij Ajax kwam hij niet verder dan vier competitie wedstrijden waarin hij een keer scoorde. De laatste vijf jaar van zijn loopbaan speelde hij bij RODA JC.