Laurent Delorge niet speelgerechtigd voor amateurs van Ajax

Hoofdklasser Ajax kan zaterdag  in de bekerwedstrijd tegen OFC niet beschikken over Laurent Delorge. De amateurs kregen geen groen licht van de KNVB om Delorge voor het de rest van het seizoen aan de selectie toe te voegen. Eerder deze week ging trainer Bart Logchies er nog vanuit dat Delorge zaterdag  in de ‘wedstrijd van de week’ tegen OFC mee kon doen.

Logchies: “Delorge traint al een paar maanden met ons mee en we hadden goede hoop dat hij ook bij ons aan zou sluiten maar de KNVB geeft geen toestemming. Het is niet zo dat we nu een probleem hebben maar ik had hem er graag bij gehad.”

Delorge

Delorge stond onder contract bij RODA JC maar door blessureleed kwam hij niet aan spelen toe. In de zomer werd zijn contract ontbonden en verhuisde hij naar Amstelveen. Bij Ajax werkte hij verder aan zijn herstel. Logchies: “ Hij hoopte in de winterse ‘transfer window’ nog een nieuwe club in het  betaalde voetbal te vinden . Dat is niet gelukt. Toen hebben wij hem aangemeld bij de KNVB maar die geven geen toestemming omdat hij al drie maanden geleden naar Amstelveen is verhuisd en dat wij dus geen beroep meer kunnen doen op die regel.”

Voor het bekertreffen met zondag eersteklasser OFC zijn ook aanvallers Paul Quasten en Sergio Cameron nog een vraagteken. Quasten kreeg afgelopen zaterdag tegen Huizen een schop tegen zijn scheenbeen. Loghcies: Vanavond (donderdag, red) hoor ik of hij inzetbaar is. Over Cameron denk ik wel te kunnen beschikken.”

De laatste jaren is Ajax niet zo succesvol in de beker. Loghcies: “ Wij werden altijd vroeg uitgeschakeld. Vorig seizoen door AFC en het jaar daarvoor tegen Chabab. We willen natuurlijk wel graag een keer ver komen in het toernooi. Als hebben we geen makkelijke loting. OFC is een zware tegenstander en als we winnen wacht ons in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen AFC en Zuidvogels. Het is dut niet zo dat we die beker maar even gaan winnen maar we nemen het zeker heel serieus.”

Het Amsterdamsche Voetbal zal zaterdag (aanvang 17:00 uur) aanwezig op Sportpark De Toekomst. Zondag zal er een uitgebreide samenvatting  en reacties te zien zijn van het bekerduel.

Kijk voor het complete programma in de beker op de speciale bekerpagina of klik hier.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)