Leandro Kappel vermaakt zich in Braga

Leandro Kappel heeft zijn eerste trainingsweek bij Sporting Braga er op zitten. De 24- jarige aanvaller tekende onlangs een contract dat hem voor drie jaar verbind aan de Portugese topclub. Kappel ziet zeker mogelijkheden voor hem bij de club die dit jaar weer Europees Voetbal speelt.

Kappel: “ Ik speelde in Griekenland bij  Doxa Drama. Eerder was er al wat belangstelling van Panathinaikos maar concreet is dat nooit geworden.  Via een Portugese zaakwaarnemer ben ik uiteindelijk hier gekomen en heb ik een contract voor drie jaar getekend. Braga is een mooie grote club dat ook dit jaar weer Europees voetbal speelt.”

Kappel Leandro Doxa Drama

HAV: Het zal wel een groot verschil niveau zijn met wat je gewend bent?

Kappel: “ We zijn natuurlijk pas net begonnen (1 juli , red.) maar ik zie nu al dat iedereen erg scherp is en zich wil bewijzen. Van me zelf weet ik dat ik het niveau. De details zullen het verschil maken. Ik moet dus mijn focus houden en iedere training willen presteren. Elke dag moet ik beter worden ten opzichten van de vorige training.

HAV: En hoe schat je je kans in op een basisplaats?

Kappel: “Dat zal moeilijk worden. Ik zal heus wel aan spelen toe komen maar een basisplaats lijkt me nu te vroeg. Natuurlijk ga ik de strijd aan. Gewoon bikkelen en dan zie ik wel.”

HAV: Heb je alles op orde daar met een woning en zo?

Kappel: Ik verblijf nu nog in een hotel. Ik ben wel op zoek naar een appartement. Net als in Griekenland zal ik hier alleen gaan wonen. Het is een mooie uitdaging en ik heb zin in het nieuwe  seizoen. Ik ben benieuwd waar ik sta.”

Sporting Braga begint de Primeira Liga op 18 augustus met een uitwedstrijd tegen Paços Fereira.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)