Foto: RickySportphotography

Lebo en ’t Knoopunt zien BeNeCup met vertrouwen tegemoet

Aanstaande vrijdag gaat voor de zaalvoetballers de BeNeCup van start. Landskampioen ASV Lebo en bekerwinnaar ’t Knooppunt nemen het namens Nederland op tegen de landskampioen en bekerwinnaar van Belgie, FP Halle Gooik en verliezen bekerfinalist FT Antwerp.

Lebo neemt het vrijdag in Berchem op tegen Antwerp terwijl ’t Knooppunt in de eigen Sporthallen Zuid het sterke Halle Gooik op bezoek krijgt. Halle Gooik ging er vorig seizoen naast de dubbel ook al vandoor met de BeNeCup.

Carmelo Nieddu, trainer van ’t Knoopunt, is vereerd dat zijn ploeg in de BeNeCup mag uitkomen. “We gaan er alles aan doen om de finale te bereiken. Halle Gooik is een professionele ploeg die dagelijks twee keer traint, maar dat schrikt ons niet af. Onze selectie bestaat dit jaar uit veel jonge jongens uit Amsterdam, aangevuld met een aantal ervaren krachten. We hebben tot dusver een goede voorbereiding achter de rug en zien het duel met veel vertrouwen tegemoet.

Ook Lebo-coach Calvin Blankendal ziet de ontmoeting met Antwerp met veel vertrouwen tegemoet: “We spelen altijd als team en zolang we onze taken uitvoeren is alles mogelijk. Met deze instelling zijn we vorig jaar ook kampioen geworden. Wel hebben we op dit moment door een aantal geblesseerde spelers een dunne selectie, waardoor ik denk dat we als underdog aan de wedstrijd beginnen.”

De BeNeCup is dit jaar uitgebreider opgezet dan voorgaande jaren. In tegenstelling tot eerdere edities wordt er nu gewerkt met dubbele halve finales die op 26 augustus en 2 september worden afgewerkt. Mochten Lebo en ’t Knooppunt de halve finale overleven dan zal ook de finale van BeNeCup een Amsterdams onderonsje worden. De finale zal worden gespeeld op 23 december. De locatie van de finale wordt op basis van loting bepaald.

Bron: KNVB
Foto: RickySportsPhotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)