Home / Algemeen / Leden geven bestuur mandaat voor nieuw complex AFC

Leden geven bestuur mandaat voor nieuw complex AFC

Tijdens een bijzonder algemene ledenvergadering van AFC hebben de leden gisteravond (11 november) ingestemd met de plannen voor een nieuw sportcomplex van AFC. De club blijft spelen op sportpark Goed Genoeg en zal het complex verbouwen.

De verbouwing van het sportpark betekent meteen dat het complex word verschoven aan de Zuidas. AFC zal tussen de hoogbouw en de A10 in komen te liggen. Op het vernieuwde sportpark Goed Genoeg is dan plaats voor vijf kunstgrasvelden met verlichting naast elkaar en een groter clubhuis van 2000 m3 in plaats van 1300 m3.

Na achttien jaar onderhandelen is er voor AFC met het nieuwe complex een stip aan de horizon. Het eerste plan was om een nieuw complex van AFC naast het Beatrixpark bovenop de A10 te plaatsen. Door de bankencrisis ging de ondertunneling niet door en kwam daarmee ook een eind aan de plannen van AFC. Sindsdien werd er naar alternatieven gekeken, maar opties als het Amsterdamse Bos, het Amstelpark of Riekerhaven vonden ook geen doorgang. De club blijft op de Zuidas.

AFC verwacht dat de verbouwing van sportpark Goed Genoeg vier jaar zal duren. In 2015 zullen de huidige velden 6 en 7 verdwijnen en krijgt het oudste kunstgrasveld een nieuwe toplaag. Hiermee zorgt AFC ervoor dat er altijd zes velden beschikbaar blijven tijdens de verbouwing. In de zomer van 2018 zal volledig overgestapt zijn naar het vernieuwde sportpark aan de Zuidas.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC