Foto 'T Knooppunt | Bouzit juicht op de UEFA Futsal Cup

Leegloop bij ‘T Knooppunt: Bouzit naar FC Marlene, El Ghannouti terug in Eindhoven

De beste spelers van de Eredivisie zaalvoetbal in het seizoen 2016/17, het jaar dat ‘T Knooppunt landskampioen werd: Manuel Kuijk (keeper), Tevfik Ceyar (speler), Ilias Bouzit (talent) en Jamal el Ghannouti (topscorer). Allemaal vertrekken zij deze zomer uit Amsterdam.

Er lijkt een ware leegloop aan de gang te zijn bij ‘T Knooppunt. Tevfik Ceyar (Futsal Apeldoorn), Ismail Ouaddouh (KK Malle, België) en Adil Zouthane (speler/trainer FCK De Hommel) waren de eerste spelers die schip verlieten. Momenteel staat de teller van vertrekkende spelers op zeven, nu ook Jamal el Ghannouti, Manuel Kuijk (beiden FC Eindhoven), Mo Attaibi en Ilias Bouzit (allebei FC Marlene) vertrekken.

Routinier Jamal el Ghannouti na het bereiken van de Elite Round

Vooral laatstgenoemde is een opvallende naam. Zijn doorbraak kwam tegelijk met die van ‘T Knooppunt en voor de supporters was Bouzit een publiekslieveling. Toch kiest hij nu voor een ander avontuur. Via Mo Attaibi, die als eerste de overstap naar FC Marlene maakte, kwam Bouzit in contact met de club. Ook Hoessein Jabir (Os Lusitanos) en Niall Raben (Vedette/Remise) gaan vanuit Amsterdam naar Heerhugowaard.

El Ghannouti keert terug bij FC Eindhoven. De 34-jarige recordinternational speelde drie jaar voor ‘T Knooppunt en won met de Amsterdammers de beker (2016) en de landstitel (2017). Hij wordt in het zuiden van het land vergezeld door doelman Manuel Kuijk, die ook na drie seizoenen Amsterdamse dienst naar Eindhoven vertrekt.

Foto’s Said Ouasti

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)