Legmeervogels doet zich tekort

De subtopper bij de zondagamateurs in de derdeklasse D tussen Legmeervogels en SDO is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Een uitslag die paste bij het totaal beeld van de wedstrijd, omdat zowel de thuisclub als de bezoekers over de gehele wedstrijd genomen een aantal fraaie kansen kregen die niet benut werden.

Legmeervogels kreeg uiteindelijk de mooiste kans van de wedstrijd door met nog een minuut op klok een schitterende kans te missen. Daarvoor had Mels Bos de 2-1 al op zijn schoen, maar miste hopeloos. Legmeervogels verzuimde daarmee om in de sub-top te blijven meedraaien. Met het gelijkspel lijkt ook de kans op een goede eindklassering verkeken. Een periodetitel is het hoogst haalbare om eventuele promotie af te dwingen. In de 21-ste minuut was het Rick van der Velden die SDO randje buitenspel op 0-1 kon zetten. Even later ontsnapte Legmeervogels aan een grotere achterstand toen een bal via de lat over ging. In de 28-ste minuut was het Stefan Pierre die rechtstreeks uit een corner de bal achter keeper Rolf Hazelaar deponeerde: 1-1. De meeste en beste kansen waren daarna voor SDO.

Na de rust wogen beide partijen tegen elkaar op en kreeg Legmeervogels twee honderd procent kansen. Ook SDO was vlak bij een treffer maar goed keeperswerk van Patrick Brouwer voorkwam erger. Bij SDO moest Rick van der Velden voortijdig met rood naar de kleedkamer met nog tien minuten te spelen. De wedstrijd die onder barre weersomstandigheden werd gespeeld kreeg geen winnaar er daar had Legmeervogels trainer Henny Snel die de club aan het eind van het seizoen gaat verlaten, een beetje de smoor over in.  ,,Kijk ik naar de hele wedstrijd heeft SDO misschien iets meer kansen gehad. Uiteindelijk kregen wij de beste mogelijkheid om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Dit is niet gelukt en moet ik achteraf constateren dat ik gematigd tevreden ben. We zijn niets opgeschoten met een puntje. Misschien hebben we ons toch tekort gedaan’’.  Maandagavond beslist het bestuur wie de nieuwe trainer wordt bij Legmeervogels.