Home / Algemeen / Legmeervogels geeft overwinning in blessuretijd uit handen tegen VSV

Legmeervogels geeft overwinning in blessuretijd uit handen tegen VSV

In de zondag eerste klasse A heeft Legmeervogels een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen VSV. De ploeg van Jack Honsbeek stond vlak voor tijd met 1-0 voor, maar in de blessuretijd zorgde Tim Sewalt er alsnog voor dat de gasten langszij kwamen. Legmeervogels miste daardoor de kans om wat afstand te nemen van de onderste plekken.

Het was fris langs de lijn afgelopen zondag. Het lukte Legmeervogels en VSV niet om de toeschouwers wat warmte te bieden. Het was een matige wedstrijd met weinig voetbal en voor veel lange halen, snel thuis. Vooral in het eerste bedrijf viel er weinig te genieten. Mogelijk was er te veel spanning bij de spelers.

20161127 Legmeervogels VSV Ronald Bakker

De hoogtepunten in de eerste helft waren op een hand te tellen. De bezoekers kreeg twee vrije trappen voor VSV op de rand van het zestienmetergebied. Guus Rijs schoot eenmaal over en de andere keer ging de bal via de handen van doelman Rahim Gök over het doel. Aan de andere kant waren er een paar kansjes voor Damien de Vegt en Sterfan Tichelaar maar ook zij troffen geen doel. De brilstand bij rust was een logisch gevolg.

Na rust begon VSV wat feller en kwam het meer te spelen op de helft van Legmeervogels Kansen waren er voor Tim Kuyt en Guus Rijs. Maar heel moeilijk werk was er niet te doen voor de doelman Rahim Gök. Het echte spektakel kwam er in het laatste kwartier. Damien de Vegt raakte voor de thuisploeg eerst nog de paal. Drie minuten was er wel reden tot juichen voor Legmeervogels. Eerst werd een schot van Bilal el Achkar nog gered door doelman Yorinn Albers van VSV, maar na een overzichtelijke situatie haalde Mels Bos snoeihard uit: 1-0.

20161127 Legmeervogels VSV Ronald Bakker

VSV ging hierna meer risico nemen en ging achterin een-op-een spelen. Legmeervogels kreeg ruimte voor uitbraken, maar maakte er te weinig gebruik van. Acht minuten voor tijd was er dé kans voor Legmeervogels om het duel in het slot te gooien, maar Lulinho Martins wist de vrijstaande Bilal el Achkar niet te bereiken.

Ver in blessuretijd kwam VSV alsnog op gelijke hoogte, dankzij een treffer van invaller Tim Sewalt. Na ruim 90 minuten maakte scheidsrechter Roelof Luinge een einde aan het duel, waardoor de toeschouwers gauw warmte konden opzoeken in de kantine.

Met dank aan Hans Heere
Foto’s: Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)