Home / Algemeen / Legmeervogels haalt Yorick van der Deijl (RODA’23) terug

Legmeervogels haalt Yorick van der Deijl (RODA’23) terug

Na een kort uitstapje naar zondag derdeklasser RODA’23 keert Yorick van der Deijl volgend seizoen weer terug bij Legmeervogels. De 21-jarige spits wordt daar herenigd met Michel Nok, de nieuwe hoofdtrainer onder wie hij in het tweede elftal speelde. Van der Deijl moet bij de eersteklasser spits Jordy de Groot doen vergeten.

Het was de bedoeling dat de clubtopscorer (dertien doelpunten) langer bij RODA’23 zou blijven. Totdat Nok drie weken geleden belde met de vraag of hij geïnteresseerd was. “Hij geeft mij het vertrouwen. Onder hem heb ik een goed jaar gedraaid en hij weet wat hij aan mij heeft. Dat Michel de nieuwe hoofdtrainer wordt, was voor mij de belangrijkste reden om terug te keren. Hij wilde mij graag weer terug hebben.”

Foto: Jos Spitteler

Maandag gaf Van der Deijl, die de rest van het seizoen moet toekijken met een gebroken middenvoetsbeentje, zijn ‘ja-woord’ aan de Uithoorners. “Het was niet makkelijk om het tegen de trainer (Cor ten Bosch, red.) te zeggen. Vanaf het begin heb ik verteld dat ik met Legmeervogels aan het praten was. Gewoon open kaart gespeeld, dat is wel zo netjes. Ik denk dat het voor mij een goed moment is. Ik heb hier een goed jaar gedraaid en hoop dat ik mijzelf ook op een hoger niveau kan bewijzen.”

Bij Legmeervogels krijgt hij de zware taak mee om Jordy de Groot (vertrek naar Swift) op te volgen. “Dat is een zware taak. De afgelopen jaren was ik telkens goed voor minstens tien doelpunten, het zou mooi zijn als ik die lijn door kan trekken. Ik wil het vertrouwen van de trainer waarmaken. Als ik mijn niveau haal, denk ik dat ik een meerwaarde kan zijn voor Legmeervogels.”