Complex Legmeervogels

Legmeervogels vreest bezuinigingen

Voetbalclub Legmeervogels vreest de bezuinigingen van de Gemeente Uithoorn. Niet alleen de voetbalvereniging maar ook de andere sportverenigingen uit de regio zijn niet blij met de aankondiging van de bezuinigingen. Donderdag, 8 november,  neemt de gemeenteraad een beslissing over een pakket bezuinigingsmaatregelen.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Uithoorn heeft voor de meeste sportverenigingen tot 2015 forse bezuinigingsplannen aangekondigd die met name betrekking hebben op het onderhoud van de accommodaties. Wanneer deze plannen door de Gemeenteraad worden goedgekeurd betekent dit dat vele sport-verenigingen financieel in de problemen komen.

Ook voor Legmeervogels hebben deze maatregelen grote consequenties. In een brief aan de leden schetst het bestuur de eventuele gevolgen die de club moet nemen als de bezuinigingen doorgaan.  De club beschrijft aan de leden fors te moeten ingrijpen. Denkbare voorstellen zijn de verhoging van de contributie met 100 euro, halvering van het aantal selectie teams (50% minder gediplomeerde trainers), geen plaats meer voor spelers die nu steunen op het Jeugd Sport Fonds, geen technische manager meer en geen derde kunstgrasveld.

Als de club deze maatregelen echt zal moeten uitvoeren dan kan men een streep halen door haar plannen om de komende vijf jaar uit te groeien tot de beste jeugdopleiding in de regio waarin plaats is voor sporters van ieder niveau.

Ook KDO (de Kwakel) wordt hard geraakt door de aangekondigde maatregel.

Aanstaande donderdag zal de gemeenteraad van Uithoorn dus ene beslissing nemen over de aangekondigde bezuinigingen. Hopelijk heeft de inbreng van de diverse voorzetters vorig week nog enig effect gehad.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)