Legmeervogels zaterdag passeert wederom grens van 100 tegentreffers

Het zaterdag eerste elftal van Legmeervogels kent een heel zwaar seizoen. Met een voorlaatste plaats op de ranglijst werd afgelopen weekend wederom verloren: Nieuwkoop was met 9-1 te sterk. Inmiddels kreeg Legmeervogels ook al meer dan honderd doelpunten tegen, terwijl er nog zeven wedstrijden te spelen zijn.

Net als vorig seizoen moest het team van elftalleider Chris Vermeij al vaker dan 100 keer een treffer incasseren. Vermeij: “Het is nu het tweede jaar op rij dat we zoveel doelpunten tegen krijgen. Vorig jaar zijn we halverwege de competitie door RTV Noord-Holland zelfs uitgeroepen tot slechtste ploeg van Noord-Holland.” Vorig speelde Legmeervogels in de Vierde klasse C in de regio West 1 en werden de resultaten na een moeilijke start iets beter. Maar dit jaar is het wederom heel moeilijk, in de nog sterker geachte klasse in West II.

De slechte resultaten van de laatste twee jaar komen niet uit de lucht vallen bij de zaterdagtak van Legmeervogels. Vermeij legt uit dat het elftal lange tijd stabiel was in de derde klasse. “Maar de jongens uit dat team wilden hogerop”, vertelt Vermeij. “Het bestuur ging daar alleen niet in mee. Toen besloot het hele elftal weg te gaan (naar KDO, red.) na het seizoen en degradeerde Legmeervogels naar de vierde klasse. Toen moesten we ons zien te redden met A-junioren van de club en van buitenaf.”

14042012 Leg zat kamp
Het zaterdagelftal in betere tijden. In 2012 werd het namelijk nog kampioen in de Vierde klasse

Het jonge elftal was vorig jaar, zeker in de eerste seizoenshelft, niet opgewassen tegen de fysiek sterkere elftallen in de seniorencompetitie. Vermeij: “Het was jongens van net negentien of twintig jaar en die stonden tegenover de mannen van bijvoorbeeld TABA of Wartburgia. Het heeft toen even geduurd voordat we daaraan gewend waren, maar in de tweede seizoenshelft werd dat al beter. Helaas ging de KNVB dit seizoen de competitie indelen op postcodes en kwamen we in West II terecht. Die competitie is nog zwaarder.”

Volgens Vermeij zit het verschil tussen beide competities in de voorkeur voor de speeldag van het desbetreffende eerste elftal. “In de regio Amsterdam waren het voornamelijk clubs waarbij het vlaggenschip op zondag speelde. In West II zijn het bijna allemaal zaterdagclubs. Dat kwaliteitsverschil is ook te zien op de ranglijst, want de bovenste zes staan fier bovenaan. Dan is er een tijdje niks en dan komen de onderste vier.” Toch ziet Vermeij ook voordelen aan het spelen in deze competitie. “Vorig jaar wisten sommige clubs niet eens of ze een zaterdagelftal hadden, terwijl we nu bijzonder goed ontvangen worden. Het is duidelijk te merken dat het om hun eerste elftal gaat”, aldus Vermeij.

Voor volgend seizoen is het nog niet duidelijk in welke afdeling Legmeervogels zal uitkomen. Vermeij heeft duidelijk een voorkeur. Vermeij: “Zelf blijf ik het liefste in de klasse waarin we nu zitten. Natuurlijk verliezen we veel, maar tegen dit soort tegenstander leren de jongens meer dan in de Amsterdamse competitie. Alleen zijn sommige spelers het daar helaas niet mee eens. Voor een aantal is het van groot belang dat volgend seizoen weer in West I gespeeld gaat worden, anders houden we misschien geen elftal over. De kans op een elftal volgend seizoen is groter als we in de regio Amsterdam spelen.”

Foto boven: RTV Noord-Holland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!