Home / Algemeen / Leliveld (Swift) voorlopig uitgeschakeld door liesblessure

Leliveld (Swift) voorlopig uitgeschakeld door liesblessure

Zaterdag hoofdklasser Swift kan voorlopig nog geen beroep doen op Stef Leliveld. De middenvelder kende in zijn eerste jaar op het Olympiaplein een sterk seizoen, maar een hardnekkige liesblessure houdt Leliveld voorlopig aan de kant. Leliveld hoopt snel weer aan te sluiten, maar kan in de tussentijd hopelijk nog in de prijzen vallen tijdens het Kampioenschap van Amsterdam.

“Naar voetbalomstandigheden gaat het goed”, begint Leliveld. De pijn in de lies speelde de oud-speler van Roda’23 al langer parten. Leliveld: “Aan het eind van vorig seizoen had ik al last en sloeg ik weleens een training over. Ook tijdens de wedstrijden voelde ik wel pijn, maar we waren met Swift hard op weg naar het kampioenschap. Het draaide op dat moment erg goed en uiteindelijk heeft dat geleid tot promotie.”

In eerste instantie hoopte Leliveld eind juli te kunnen starten aan de voorbereiding. “Er werd gedacht aan een liesbreuk. Daar zou ik dan aan geopereerd worden en had ik de hele zomer om mezelf klaar te stomen voor de voorbereiding.” Het bleek echter om een peesblessure te gaan. Leliveld: “Ik heb me laten vertellen dat dit langer duurt vanwege een slechtere doorbloeding. Het is ook nog niet duidelijk waar ik compleet fit ben, aangezien dit soort blessures honderd procent moeten herstellen. Maar ik ben er goed mee bezig en hoop dat ik eind september/begin oktober weer kan beginnen.”

Foto: Jeroen de Kock
Foto Jeroen de Kock: Stef Leliveld was belangrijk voor Swift in zijn eerste seizoen

Zoals gezegd kan Leliveld terugkijken op een goed seizoen bij Swift, dat via de nacompetitie promoveerde naar de Hoofdklasse. “In het begin was het even wennen, maar ik kon mij makkelijk aanpassen aan de club. De mensen bij Swift en mijn teamgenoten zorgden ervoor dat ik meteen goed werd opgenomen.” Vanaf de zijlijn volgt Leliveld de voorbereiding van zijn team op de voet. Leliveld: “We hebben nu twee oefenwedstrijden gespeeld en het ziet er erg goed uit. Met name in de breedte zijn we sterker geworden. Ik heb er heel veel vertrouwen in.”

Ondanks dat het seizoen 2015/2016 voor de deur staat, kan de aanvallend ingestelde middenvelder nog in de prijzen vallen vanwege zijn prestaties van het vorige seizoen. Leliveld is genomineerd voor de titel “Talent van het Jaar.” Leliveld: “Het zou heel leuk zijn als ik deze prijs in ontvangst mag nemen. Ik heb de andere talenten niet veel zien spelen, dus ik kan niet zeggen of ik een goede kans maak. Maar het zou een mooie beloning zijn op het afgelopen seizoen.”

Foto boven: Mario Wormhoudt