Home / Algemeen / Lennart Bril (WVHEDW) over terugkeer in eerste klasse: “Die fouten niet meer maken”

Lennart Bril (WVHEDW) over terugkeer in eerste klasse: “Die fouten niet meer maken”

Na twee seizoenen voornamelijk als invaller een rol te hebben gespeeld, heeft Lennart Bril zich nu in de basiself van WVHEDW geknokt. Bij de Amsterdammers hoopt de 24-jarige aanvaller van waarde te kunnen zijn om langer in de zaterdag eerste klasse A te kunnen blijven.

Vorig jaar sloot hij wegens werkzaamheden in het buitenland later aan, wat hem een achterstand opleverde. “Ik kwam pas vanaf begin september bij de selectie, waardoor ik de voorbereiding had gemist. Toch heb ik nog wat goals meegepikt. Dat motiveerde mij wel. Ondanks dat ik geen basisplaats had, heb ik er niet aan gedacht om de club te verlaten.”

Twee seizoenen geleden degradeerden WVHEDW uit de eerste klasse. Na één seizoen afwezigheid is WVHEDW weer terug. “Twee jaar geleden waren we voetballend één van de beste teams van de competitie. Vaak waren we de betere, alleen lieten we punten liggen door in de laatste minuten doelpunten tegen te krijgen. Dit seizoen moeten we die fouten niet meer maken.” Zo liep het in de eerste competitiewedstrijd al tegen een onverdiende 3-1 nederlaag aan bij Westlandia.

De doelstelling voor dit seizoen is een plek in de middenmoot. Toch zal het niet makkelijk worden, meent Bril. “Er zitten veel clubs uit Zuid-Holland in de competitie. Je merkt dat er bij die jongens veel strijdlust is. In de tweede klasse kwamen we vooral teams tegen die met de lange bal naar voren speelden, nu zijn er juist goed voetballende teams in de competitie.”

Daarnaast heeft WVHEDW komend weekend wat goed te maken tegen Zwaluwen’30. Van de acht onderlinge ontmoetingen, wonnen de Amsterdammers er slechts één. “Zwaluwen heeft een ervaren ploeg, maar ik denk als wij ons eigen spel spelen, zijn wij zeker een gelijkwaardige tegenstander.”

De thuiswedstrijd tegen Zwaluwen’30 zal nog niet op het nieuwe kunstgrasveld gespeeld gaan worden. De oplevering van het hoofdveld is immers uitgesteld tot 13 oktober.

Verslag Roy Baltus
Foto: Jan Vonk