Home / Algemeen / Oude voetbalwet nekt WVHEDW bij Westlandia

Oude voetbalwet nekt WVHEDW bij Westlandia

Wanneer je zelf je eigen kansen niet benut, doet de tegenstander dat aan de andere kant wel. Deze aloude voetbalwet was toe te passen op het duel van WVHEDW op bezoek bij Westlandia, waar de Amsterdammers ongelukkig aan de zaterdag eerste klasse A zijn gestart.

Het begin van de wedstrijd verliep ook niet optimaal. Een grote fout in de achterhoede werd door Angelo Groen dankbaar gebruik van gemaakt voor de 1-0. Vrij snel daarna volgde het antwoord van WVHEDW. Op aangeven van Jordy Dijkhuizen bracht Ashraf Azzouz zijn ploeg weer op gelijke hoogte: 1-1.

In het verloop van de eerste helft kregen de Amsterdammers kans-op-kans om op voorsprong te komen. Zo faalden achtereenvolgens Lennart Bril (zelfs twee keer) en Mick van Moerkerk oog-in-oog met doelman Rowdy Janssen, waardoor de gelijke stand halverwege op het scorebord bleef staan.

De 1-2 hing ook na de rust in de lucht toen Azzouz en Van Moerkerk twee kansen onbenut lieten. De verrassende voorsprong van Westlandia, door een benutte strafschop van Jasper van Dijk, was tegen de verhouding in. WVHEDW moest weer in de achtervolging en kwam deze tweede tegentreffer uiteindelijk niet meer te boven.

Nadat Berend Schoute (naast) en invaller Cees Smaal (over) met kopballen het geluk niet aan hun zijde hadden, was het aan de andere kant wel raak. Met het hoofd zorgde Danny Bijl voor de 3-1.

“Zij hebben ons een lesje in efficiëntie gegeven”, oordeelde trainer Kees Oostermeijer. “We kregen tien kansen, meer dan genoeg, maar springen hier niet zorgvuldig genoeg mee om. Westlandia speelde erg verdedigend, met een instelling van ‘kom maar WV’, en had slechts vier kansen nodig voor drie doelpunten.”

Volgende week kan WV-HEDW in de eerste thuiswedstrijd, tegen Zwaluwen’30, op jacht naar de eerste competitiezege. Het is alleen nog niet bekend of dit duel ook op het hoofdveld gespeeld kan worden, waar nog hard gewerkt wordt om een kunstgrasmat aan te leggen. “We gaan gewoon weer verder op de weg waar we vorig jaar zijn geëindigd, maar moeten er wel rekening houden dat missers in de eerste klasse nu sneller worden afgestraft.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A

Archieffoto boven: Jan Vonk

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend