Leroy Kroese krijgt vertrouwen van TOG met nieuw contract

Zondag vierdeklasser TOG heeft zoveel vertrouwen in Leroy Kroese, dat de 25-jarige trainer zijn eerste trainerscontract heeft gekregen. Kroese, momenteel actief als interim-trainer, blijft hierdoor ook volgend seizoen aan het roer staan in Amsterdam-Oost.

Vorig seizoen behoedde Kroese de club in de laatste drie wedstrijden voor degradatie. Op dat moment was er al een nieuwe trainer (Johan van Wort, red.) voor volgend seizoen aangesteld. Nadat er begin november per direct afscheid werd genomen van Van Wort, schoof TOG de jonge Kroese opnieuw naar voren. Alles gaat nu zo goed, dat hij met een nieuw contract het volledige vertrouwen heeft gekregen van het bestuur om de komende anderhalf jaar te kunnen bouwen.

“Ik denk dat ik het nu verdiend heb, dus ben ik heel blij dat ik het volgend jaar wél mag doen”, refereerde Kroese aan vorig seizoen. “Het was toch zuur dat ik bij de groep weg moest.” TOG-voorzitter Pelle Aardewerk zag een bepaalde chemie ontstaan tussen trainer en spelersgroep. “De klik tussen hem en die jongens is bijzonder. Ze komen graag trainen en willen voor hem door het vuur gaan. Leroy bezit een zeker charisma en authenticiteit, wat knap is op zijn leeftijd.”

Het eerste doel van Kroese is om TOG opnieuw te behouden voor de vierde klasse. “Ik denk dat mijn ploeg genoeg kwaliteit heeft, in ieder geval meer dan vijf of zes andere ploegen in de competitie. Daarom ga ik er vanuit dat we er gewoon in blijven.” Indien dit ook gaat lukken, hoopt hij volgend seizoen een keer geen degradatievoetbal te spelen. “Ik ken genoeg spelers om volgend jaar eventueel naar TOG te kunnen halen. Met mijn enthousiasme en door boven de groep te staan, maar er soms ook middenin, denk ik dat spelers iets meer voor mij willen doen dan voor een andere trainer. Ik hoop volgend jaar een stabiele middenmoter te worden, zonder naar beneden te hoeven kijken.”

Tekst: Pablo Koch

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG