Lesley Vlieger heeft vorm te pakken bij FC Almere: “Vertrouwen van trainer helpt”

Met een hattrick tegen Amstelveen Heemraad (1-4 overwinning) stelde Lesley Vlieger zijn totale productie van dit seizoen bij op negen treffers. De spits van FC Almere loopt nu één op één in de zaterdag tweede klasse B, maar dat is nog geen reden om te hoog van de toren te blazen.

“We krijgen steeds meer de drive te pakken”, zegt Vlieger over de eerste maanden bij zijn nieuwe club. Hij kwam afgelopen zomer over van eersteklasser Zuidvogels en heeft inmiddels zijn draai gevonden in Almere. “Het loopt lekker. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de club en krijg veel vertrouwen van de trainer (Maurice Ligeon, red.). Dat helpt ook.”

20161105-amstelveen-almere-foto-hans-van-beek-4

Met vijf punten uit de eerste vier wedstrijden moest Almere haar weg in de zaterdag tweede klasse B even vinden, nadat vorig seizoen in een beslissingswedstrijd om het kampioenschap van FC Aalsmeer werd verloren na strafschoppen. “We waren een beetje zoekende. Een aantal bepalende spelers waren niet fit, het acceptatievermogen lag aan de lage kant. Nu luisteren we beter naar elkaar en vinden we elkaar ook steeds makkelijker op het veld. Er wordt meer gevoetbald.”

Inmiddels moet de huidige nummer twee liefst zeven punten goedmaken op koploper DHSC. Een grote achterstand, maar niet onoverbrugbaar volgens Vlieger. “Zij gaan echt nog wel punten laten liggen. Wij gaven tegen DHSC in de laatste minuten twee doelpunten weg (2-4 nederlaag, red.). Zoals we tegen Amstelveen hebben gespeeld is het kampioenschap zeker haalbaar. Dan moeten we dit wel vasthouden.”

20161105-amstelveen-almere-foto-hans-van-beek-1

In zijn debuutseizoen staat Vlieger op negen doelpunten na negen wedstrijden. Een doel voor aantal treffers dit seizoen heeft de 27-jarige spits zichzelf niet gesteld. Weddenschappen sloot hij evenmin af met vrienden. “Daar doe ik niet meer aan. Dat werkt alleen maar tegen je.”

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!