Home / Algemeen / Leushuis (AFC): “De druk bij AFC is hoog”

Leushuis (AFC): “De druk bij AFC is hoog”

Kampioen AFC verloor zondag voor de tweede keer op rij en dus deelt de Topklasser de laatste plaats in de hoogste afdeling. Tijd voor paniek is het zeker niet zegt trainer Willem Leushuis. “Pas na de eerste periode weten we waar we staan, maar druk is er natuurlijk wel.”

Leushuis: “ Elke nederlaag doet pijn en zeker een thuisnederlaag. Gelukkig heb ik er wel ene verklaring voor dus daar kunnen we weer mee verder. Het zat ook gewoon niet mee met de rode kaarten en de manier en wanneer we de doelpunten tegen kregen. Na die eerste rode kaart (Meulemans, red.) hebben we gewoon het initiatief en maken we ook de 2-3. Joshua Patrick laat daarna een enorme kans liggen op de 3-3. Hun trainer zei na afloop ook tegen me dat ze in die fase volledig de weg kwijt waren.”

Grootfaam

Natuurlijk kreeg AFC een grote kans op de gelijkmaker en natuurlijk ging doelman El Abdellaoui niet vrijuit bij de derde goal en natuurlijk vielen er twee rode kaarten, maar er mag niet voorbij gegaan worden aan het grote aantal kansen dat de promovendus al in de beginfase kreeg. Leushuis: “ Het is heel simpel. Wij zijn de kampioen en zijn begonnen met een nederlaag. Zij, OJC Rosmalen, is een nieuwkomer en won vorige week. Zij spelen vrijuit en bij ons staat er toch van alle kanten druk op. Zij hebben niets te verliezen en wij alles. Dat zag je in het begin van de wedstrijd. Wij maken dan foute keuzes onder spanning.”

Joshua Patrick

Vorig jaar verloor AFC de openingswedstrijd tegen De Treffers en werd de ploeg van Leushuis helemaal weggespeeld en daarna werd met geluk van UNA gewonnen. Leushuis: “We hebben nu drie punten minder dan vorig jaar. Het zegt nog allemaal niets. Leonidas stond vorig jaar na tien wedstrijden bovenaan en worden gewoon een middenmoter. Ik denk dat we pas na de eerste periode kunnen zeggen wie  de favorieten zijn. Kijk naar VVSB nu? Wat zegt het allemaal? Nog niets!”

Wulffraat
Met de rode kaarten voor Meulemans en Galata mist Leushuis zondag tegen koploper De Treffers weer vier (Kluin en Samson zijn langdurig geblesseerd) spelers. Leushuis: “ We hebben afgesproken met achttien spelers en twee keepers te gaan werken. Dat ik nu al twee wedstrijden vier man moet missen, zo vroeg in het seizoen, is natuurlijk niet prettig. We zijn dus kwetsbaar. Vanavond gaan we alles weer evalueren en toewerken naar zondag. Of ik het systeem van zondag handhaaf weet ik niet. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd.”

Foto’s Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC