Leushuis (AFC): “We hebben tegen Feyenoord meer kans”

Woensdag om 17:00 uur trapt Topklasser AFC op Sportpark Goed Genoeg voor haar wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker tegen Excelsior. Trainer leushuis geeft zijn ploeg wel degelijk kansen. Leushuis: “Gezien de stand op de ranglijst hadden we beter Feyenoord kunnen treffen.”

Leushuis zegt het een beetje lachend, maar gelijk heeft hij wel als je aan scorebord journalistiek doet. Excelsior heeft drie punten meer dan Feyenoord. Afgelopen zaterdag bekeek Leushuis zijn aanstaande opponent in de wedstrijd tegen Dordrecht (1-1). Leushuis: “Excelsior speelde in de eerste helft erg sterk. Na rust vond ik ze wat weg zakken. Aanvallend zijn ze erg sterk met een ballastte spits (Tom van Weert) en natuurlijk de snelheid van ex AFC-er Daryl van Mieghem. Ook Stans vond ik goed spelen en met Coutinho hebben ze ook nog eens een goede en ervaren keeper gehaald.”

Foto Foxsports.nl: Daryl van Mieghem (ex AFC) in actie tegen Heracles
Foto Foxsports.nl: Daryl van Mieghem (ex AFC) in actie tegen Heracles

Over de te volgen tactiek wil Leushuis nog niet zeggen. “Dan moet je woensdag maar komen kijken.” De toegang is woensdag (17:00 uur) trouwens gratis. Ondanks dat Excelsior goed presteert in de eredivisie ziet Leushuis zeker kansen voor zijn ploeg. Na de loting gaf hij zijn ploeg 40% kans. Leushuis: “Ik denk dat als we tien keer tegen ze spelen we zes keer verliezen en er twee winnen. De druk ligt natuurlijk volledig bij hun, maar ze moet nu op gras spelen en niet op kunstgras zoals ze gewend zijn. Wij moeten proberen onze sterke punten te accentueren en onze mindere punten te camoufleren.”

Excelsior mist woensdag in ieder geval de geschorste Luigi Bruins. Leushuis moet het doen zonder de geschorste Meulemans en Galata en de geblesseerden Veerman (schouder ) en Samson (knie).

Foto boven Mario Wormhoudt

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC