Leushuis wil clubcultuur AFC bewaken

AFC heeft in Willem Leuhuis (61) een trainer gevonden die de clubcultuur wil bewaken. Dat Leushuis en AFC afgelopen dagen tot elkaar kwamen is voor beiden partijen een droomscenario te noemen. Vol goede moed start AFC volgende week de voorbereiding. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Leushuis.

Leushuis was eerder dit jaar ook la kandidaat bij AFC nadat de club had besloten niet verder te gaan met Cor ten Bosch. Maarten Stekelenburg maakte het seizoen af maar vertrok daarna al weer snel om bondscoach van de onder zeventien te worden. Bestuurslid technische zaken Milko Vinke: “ Paniek is er niet geweest maar prettig is anders.  We hebben in ieder geval in alle rust kunnen werken. We hadden een stuk of vijf kandidaten. We zijn begonnen met het lijstje van de vorige keer en aar stond Leushuis ook op. We waren er nu echter snel uit met hem. We zijn heel blij met Willem, zeker gezien de omstandigheden.”  Leushuis lachend: “ Cor naar Breukelen, ik naar AFC. Je zou het een ruil met gesloten beurzen kunnen noemen.”

Leushuis: “ Ik zat toen ook nog bij Breukelen en ik had een hele mooi aanbieding uit Koeweit. Toch besloot ik dat niet doen vanwege mijn gezinssituatie. Ik ben drie maanden geleden vader geworden dus ik wilde dat avontuur toch niet aangaan. Zorgen heb ik me echter nooit gemaakt. Ik ben al ruim 40 jaar werkzaam in deze wereld en ik heb altijd een club gehad en ook nu is het weer goed gekomen. Het is natuurlijk wel lekker dat ik vanaf de eerste dag met ze kan gaan werken en niet pas ene paar maanden later aan een nieuwe uitdaging begin.”

Leushuis begint voor het eerst in zijn lange loopbaan aan een karwei bij een zondagclub. Leushuis: “ Vanuit het betaalde voetbal ben ik in het zaterdagvoetbal terecht gekomen en er nooit meer uit weggeweest. Het zaterdagvoetbal is iets fysieker en de beleving is er anders. Op zondag wordt er verzorgder gevoetbald. “

De nieuwe technische man heeft geen invloed gehad om de samenstelling van zijn selectie en staf. Leushuis: “ Gezien de status van AFC maak ik meer daar ook geen zorgen om. Ze hebben al jaren bewezen dat ze het prima voor elkaar hebben.  AFC heeft een goede jeugdopleiding dus ik maak me zeker geen zorgen. De komende week ga ik nog wat gesprekken voeren en ik ben erg blij dat we op trainingskamp naar Italië gaan zodat ik iedereen goed kan leren kennen.”

Bij AFC zal hij in eerste instantie gaan spelen met drie spitsen. Leushuis: “ Bij Willem II, waar we het Ajax van het Zuiden werden genoemd, moesten we altijd met drie spitsen spelen maar je moet er natuurlijk wel de spelers voor hebben. Die heeft AFC en dat hoort ook bij hun clubcultuur dus daar houd ik me ook aan vast.”

AFC begint maandag 15 juli met trainen. Later deze maand volt er dan een kort trainingskamp naar Italië waar men onder meer speelt tegen Udinese.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)