Leushuis (AFC) en Coto (De Dijk) tevreden met loting KNVB-beker

Vanmiddag (donderdag 3 juli) lootte de KNVB voor de eerste en tweede ronde van de KNVB-beker. Voor de Amsterdamse ploegen kwamen er mooie tegenstanders uit de koker. Zo lootte De Dijk de amateurs van Feyenoord en wacht bij winst een thuisduel met Fortuna Sittard. AFC, dat pas in de tweede ronde instroomt, ontvangt kersverse Eredivisionist Excelsior. De trainers van AFC en De Dijk zijn tevreden met de loting en kijken uit naar de bekerwedstrijden.

AFC ontvangt Excelsior op 23, 24 of 25 september op Sportpark Goed Genoeg. AFC-trainer Willem Leushuis: “ Ik ben tevreden met deze loting. We spelen thuis en hebben met Excelsior een mooie tegenstander geloot. Het zal natuurlijk lastig worden tegen een ploeg uit de Eredivisie, maar we zijn zeker niet kansloos.Excelsior heeft een jonge ploeg met een trainer (Marinus Dijkhuizen) die voor aanvallend voetbal staat. Normaal gesproken win je niet zo snel van een ploeg uit de Eredivisie. Maar Excelsior is pas net gepromoveerden zal onder in de Eredivisie mee gaan doen, er liggen zeker kansen. Toch zie ik Excelsior als lichte favoriet en denk ik dat de kansenverhouding 40-60 is.

Ook voor De Dijk zit er wellicht een wedstrijd tegen een profclub (Fortuna Sittard) aan te komen.  Maar dan zullen de Amsterdammers in de eerste ronde wel moeten afreken met de amateurs van Feyenoord. En dit zal volgens De Dijk-trainer Juan Fernandez Coto lastig genoeg worden. Coto: “ Het is absoluut een mooie loting, maar zeker geen gemakkelijke. We mogen dan wel een derdeklasser hebben geloot, dat zegt echter niks. Feyenoord is een jaar geleden van de zaterdag naar de zondag overgestapt en speelt daarom zo laag. Maar er spelen nog veel jongens met hoofdklasse-ervaring. Het zegt ook genoeg dat zij vorig jaar zo ver zijn gekomen in de districtbeker. Toch moeten wij absoluut winnen, het bekertoernooi begint namelijk pas echt na de eerste ronde. Het zou voor De Dijk natuurlijk fantastisch zijn als we de eerste ronde overleven en daarna tegen Fortuna Sittard mogen uitkomen.”

Vrijdag reacties van Sander Middelbeek (JOS Watergraafsmeer) en Bart Logchies (Ajax) op de bekerloting

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!