Home / Algemeen / Lex van der Horst verlengt bij Ouderkerk

Lex van der Horst verlengt bij Ouderkerk

Lex van der Horst is ook volgend seizoen de trainer van het zaterdagelftal van Ouderkerk. De oefenmeester verlengde gisteren zijn contract met één jaar. Onder zijn leiding presteert Ouderkerk momenteel boven verwachting in de zaterdag derde klasse B met een gedeeld zesde plaats.

“De spelers en het bestuur zijn tevreden en ik zeker”, vertelt de 47-jarige oefenmeester, die dit seizoen bezig is aan zijn eerste jaar bij Ouderkerk. “Daarnaast zijn de vooruitzichten voor volgend jaar goed. Dat biedt mij ook meer perspectief. We krijgen in de zomer veel aanvullingen vanuit de A-junioren en zullen binnen en buiten de club kijken of we ons kunnen versterken.”

De prestaties spelen een rol in de tevredenheid binnen de club. Waar eerst werd gedacht dat Ouderkerk een zwaar seizoen tegemoet zou gaan, staat de club momenteel met twintig punten op een gedeeld zesde plaats in de derde klasse B. Van der Horst: “We presteren boven verwachting. Na een hectische voorbereiding op het seizoen en lastige eerste weken kan ik zeggen dat er pas een paar weken voor de winterstop rust in de tent was.”

Ondanks de opvallende prestaties blijft de trainer duidelijk over de doelstelling. “Ik heb aan het begin van het seizoen tegen de spelersgroep gezegd dat we met 33 punten veilig zijn. We willen dus zo snel mogelijk die grens van 33 halen. Dan hoop ik dat we daarna meer vrijuit kunnen voetballen en ook voetbaltechnisch een basis leggen voor volgend seizoen.”

Foto boven: Jeroen de Kock

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)