Lilinho Martins leidt FC Aalsmeer langs Zwaluwen’30

Vorige week zat het niet mee in de afronding tegen FC Breukelen (0-0), maar op bezoek bij Zwaluwen’30 schoot Lilinho Martins met scherp. De 22-jarige vleugelaanvaller nam alle doelpunten van FC Aalsmeer voor zijn rekening: 0-3.

“Drie kansen, drie goals. Nu ging het een stuk beter”, lacht Martins. Van de drie treffers sprong de eerste er het meest uit. Zijn tweelingbroer Lulinho begon vanaf de middenlijn aan een lange rush en bezorgde de bal bij Lilinho, die de tegenaanval bekroonde met een doelpunt: 0-1. Dat terwijl de gasten het in de openingsfase nog moeilijk hadden met het zoeken naar het juiste ritme. Eenmaal gevonden domineerde FC Aalsmeer de hele wedstrijd.

De gebroeders Martins hebben elkaar weer gevonden in Aalsmeer, waar Lulinho zich afgelopen zomer een jaar na Lilinho aansloot. “We hebben drie jaar lang niet samengespeeld, dus ik had de hoop een beetje opgegeven dat het ooit nog zou gebeuren. Het is nu weer als vanouds. We vinden elkaar blindelings en wisselen onderling veel van kant. Daarin krijgen wij ook de vrijheid van de trainer (Cor van Garderen, red.).”

Nog voor de rust had Lilinho Martins ook zijn tweede erin liggen. Zwaluwen’30-doelman Marlon Coco moest een rebound toelaten na een schot van Berry Kramer en Michal Kocon bracht de bal opnieuw voor het doel, waar Martins op de juiste plaats stond om de 0-2 binnen te schieten.

Een kwartier voor tijd speelde Kocon opnieuw een hoofdrol bij een treffer van Martins. De twee besloten tegelijk druk te zetten op verdediger Brian Sno, veroverden de bal en de linksbuiten schoof zijn derde van de middag langs Coco: 0-3. “We hebben ons goed herpakt na vorige week. Zeven punten uit de eerste drie wedstrijden is een heel mooi aantal.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)