Lindenbergh mist penalty en De Dijk verliest van DHC

In de zondag hoofdklasse heeft De Dijk weer een nederlaag geleden. De ploeg van Juan Fernandez Coto verloor in Delft met 1-0 van DHC. Namens de Amsterdammers miste Olaf Lindenbergh al na twintig minuten een strafschop.  Jordy Brouwer maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

“We hebben zeker geen slechte wedstrijd gespeeld”, zegt trainer Juan Fernandez Coto. “We vergeten alleen onze kansen te benutten. We missen zelfs nog een strafschop en vlak voor tijd wordt ons ook nog een 100% penalty onthouden.”

1

Olaf Lindenbergh mag na twintig minuten aanleggen vanaf elf meter, maar hij ziet zijn inzet worden gestopt. De rebound is ook niet besteeds aan de Amsterdammers. De normaal zo trefzekere Dennis Kaars schiet vanaf zo’n vij foeter over het doel van DHC. Coto: “DHC heeft weinig tot niets te vertellen gehad in de eerste helft. Ook na rust hebben ze weinig mogelijkheden gehad.”

2

Said Bentohani bleef in de rust geblesseerd in de kleedkamer achter. En juist via zijn positie (linksback) kwam het enige doelpunt van de wedstrijd tot stand. Romano Denneboom gaat er aan de rechterkant vandoor en zijn  voorzet wordt door Jordy Brouwer achter doelman Stefan Veenboer gewerkt. Coto: “Ik breng dan nog twee extra aanvallers om de druk op te voeren. DHC kwam niet verder dan wat counters.”

Ruder

Een goede actie van Chakib Tayeb kon door invaller Bud Water niet worden afgemaakt. Vanaf zo’n vijf meter schiet da bal hard tegen de doelman aan. Vijf minuten voor tijd lijkt De Dijk als nog op 1-1 te komen, maar de scheidsrechter ziet een duidelijke handbal over het hoofd en geeft geen tweede strafschop. Coto: ” Zelfs DHC zei dat het een strafschop was. DE scheidsrechter kwam niet verder dan te zeggen dat hij het niet gezien heeft.”

De Dijk bivakkeert momenteel ver beneden haar stand op de ranglijst. Zaterdag wacht Swift voor de beker en over twee weken is Chabab aan de Schellingwouderdijk de tegenstander. Coto: “Het is wel tijd dat we nu aan een inhaalrace gaan beginnen anders wordt de achterstand wel erg groot.”