Lionel Frederik is tevreden bij HFC

De 26-jarige Amsterdammer Lionel Frederik stapte afgelopen zomer van Blauw-Wit over naar Koninklijke HFC. Hoewel HFC afgelopen seizoen nog in de nacompetitie tegen degradatie speelde, staan ze op dit moment op een gedeelde eerste plaats in de hoofdklasse. Frederik heeft absoluut geen spijt van zijn overgang.

De in de Bijlmer opgegroeide aanvaller  richt zich buiten zijn werk volledig op HFC. ‘Ik wilde een stapje hogerop en HFC gaf me zekerheid. Dat gaf uiteindelijk de doorslag voor deze beslissing. Het is wel anders dan bij Blauw Wit. Aan het begin van het seizoen zijn we op trainingskamp gegaan en werden er foto’s gemaakt en bij Blauw-Wit  was dat allemaal niet maar waren we onderling wel een hecht team.  HFC is een stuk zakelijker. De meesten dachten dat ik het niet aan kon maar ik red me prima. Ik ga tot het uiterste en zie wel wat er verder op mijn pad komt.’

De Amsterdammer speelde in het verleden voor DWS, DWV en AFC Ajax.  Zijn voetballoopbaan  speelde zich dus altijd af in Amsterdam. Nu is hij dus voor het eerst actief in Haarlem. Frederik:  ‘Amsterdam mis ik eigenlijk niet. Daarentegen mis ik mijn oude club Blauw-Wit wel. We waren een goede groep. Ik had het eigenlijk niet beter kunnen treffen. Soms zaten we tot vier uur ‘s nachts in de kleedkamer. Het was gewoon leuk.’

Lionel Frederik in actie tegen de amateurs van Feyenoord

Na zeven wedstrijden gespeeld te hebben staan de Haarlemmers op een eerste plaats die zij delen met Alphense Boys. Wat opmerkelijk is aangezien HFC vorig seizoen nacompetitie speelde om niet te degraderen naar 1e klasse. ‘Ik denk dat dat ligt aan de spelers die erbij zijn gekomen. Het huidige team heeft spelers met kwaliteiten. Neem Gertjan Tamerus of Tuncay Yener. Het team zit gewoon goed in elkaar. Onze trainer Pieter Mulders is ook een top gozer. Hij heeft een winnaarsmentaliteit en gaat 100% voor een goede prestatie. Hij zorgt er voor dat we fit zijn en mentaal sterker worden. Ondanks dat hij af en toe uit zijn slof kan schieten blijft hij eerlijk. Een goede trainer dus.”

Voor Frederik is het te vroeg om te zeggen of ze het kampioenschap binnen gaan halen.’ Ik vind het lastig om te zeggen. Elke tegenstander is een directe concurrent maar we zouden graag hoger dan HFC EDO willen eindigen. Onze concurrent uit Haarlem.’ Zondag speelt HFC de uitwedstrijd tegen Quick en Alphense Boys heeft de lastige wedstrijd tegen Leonidas. Het zou dus zo maar kunnen  zijn dat de Koninklijke HFC zondag alleen aan kop staat in de hoofdklasse.

Lionel Frederik (l) met Bart Nelis (m) en Jeffrey Samsin

Frederik heeft het duidelijk naar zijn zin en wil zijn maatje Bart Nelis veel sterkte wensen. Nelis scheurde tijdens de training zijn kruisband en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. ‘Bart heeft mij goed opgevangen toen ik bij HFC kwam en is echt mijn voetbalmaatje geworden. Ik baal er van dat we samen niet meer kunnen vlammen. Vandaar heel veel sterkte en beterschap.’

Verslag: Melanie Stuije

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)