Loeve (WVHEDW): “Ik denk echt niet dat wij degraderen”

Onderin de zaterdag eerste klasse B staat voor WV-HEDW een belangrijke wedstrijd op het programma. Op bezoek bij mede-hekkensluiter Volendam hoopt de ploeg van Kees Oostermeijer zich te herpakken van een stroeve seizoenstart. Middenvelder Ruben Loeve heeft er in ieder geval vertrouwen in.

Twee jaar geleden zaten de Amsterdammers, vorig seizoen nog kampioen in de tweede klasse A, in hetzelfde schuitje. Rond deze tijd van het jaar stond WV-HEDW, ook als promovendus en onder leiding van Martin Steenvoorden, op een twaalfde plaats. Loeve was toen ook al aanwezig. “Ik had echt verwacht dat we beter zouden starten dan twee jaar geleden. We hebben het nu alleen moeilijk.”

Loeve zoekt daarvoor naar een oorzaak. “Het is lastig om de vinger op de zere plek te leggen. Het lukt ons niet om de wedstrijd naar ons toe te trekken. We missen de slimheid om soms wel of geen overtreding te maken en het schort aan effectiviteit. Het is wisselvallig, maar we hebben wel een goede groep. We blijven positief, dat is knap gezien de resultaten.”

Anderhalf jaar geleden degradeerde WV-HEDW via de nacompetitie. Foto: Jan Vonk
Anderhalf jaar geleden degradeerde WV-HEDW uit de eerste klasse via de nacompetitie. Foto: Jan Vonk

“Natuurlijk hebben we een slecht gevoel na een nederlaag, maar we houden er vertrouwen in. Daar ben ik trots op”, zegt de middenvelder. Hij wil alleen niet denken aan nieuwe degradatiezorgen, zoals anderhalf jaar geleden. Toen ging WV-HEDW via de nacompetitie eruit. “Ik heb echt niet het idee dat we dit seizoen gaan degraderen, zelfs niet via de nacompetitie. Ik hoop dat ik over tien wedstrijden kan zeggen dat dit slechts een stroeve periode was en we dan omhoog kunnen kijken.”

Op bezoek in Volendam zijn de drie punten daarvoor hard nodig. “Het wordt een lastige wedstrijd. Als we deze wedstrijd ook verliezen, wordt het wel erg moeilijk. Maar ik heb er vertrouwen in. Ook deze week zijn we hard aan het trainen en het wordt tijd dat we daar ook voor beloond worden.”

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)