Home / Algemeen / Logchies (Ajax): “We moeten de komende vijf wedstrijden tien punten halen”
Foto Hans van Beek:

Logchies (Ajax): “We moeten de komende vijf wedstrijden tien punten halen”

Voor Ajax is het zaterdag erop of eronder. De ploeg van Bart Logchies staat laatste in de Topklasse en heeft nog maar vijf wedstrijden om degradatie af te wenden.

Het gat met de andere degradatiekandidaten bestaande uit Genemuiden, ONS Sneek, Excelsior Maassluis, Sparta Nijkerk en Hoek is vijf punten en met nog veel onderlinge duels voor de boeg belooft het onderin een spannende strijd te worden. “Iedereen weet waar het dit weekend om gaat maar we werken er naar toe alsof het een normale wedstrijd is. Het einde komt nu in zicht dus we zullen zaterdag een goed resultaat moeten halen anders wordt het wel een heel lastig verhaal.”

Ajax bezet momenteel de laatste plaats in de Topklasse. De Amsterdammer zijn bezig aan een moeizaam seizoen waarin de verdediging teveel kansen weggeeft en de aanval te weinig kansen creëert. Toch vindt Logchies niet dat zijn ploeg ook slecht voetbal speelt en heeft hij er vertrouwen in dat zijn Ajax dit weekend als winnaar uit de strijd komt. “Onze kracht ligt in het laten rondgaan van de bal. Dat ga ik niet voor deze wedstrijd aanpassen. We hebben vorige week ook heel goed gespeeld maar achterin een paar foutjes en voorin een paar gemiste kansen en je staat weer met lege handen. Maar als we zaterdag hetzelfde niveau halen winnen we de wedstrijd.”

Logchies verwacht zaterdag een ONS Sneek dat defensief zal gaan spelen. “We spelen uit en iedereen kent de stand. Ook zij zullen er alles aan doen om te winnen”, waarschuwt Logchies.

Met nog vijf wedstrijden moet er bij Ajax een houdini-act plaatsvinden om degradatie alsnog af te wenden. “Als we de komende vijf wedstrijden tien punten halen denk ik dat we ons handhaven. Maar alles valt of staat bij zaterdag. We moeten eerst maar de aansluiting vinden en dan kijken we verder.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Hans van Beek

Send this to a friend