Home / Algemeen / Logchies (Ajax): “We zullen de punten bij elkaar moeten sprokkelen”

Logchies (Ajax): “We zullen de punten bij elkaar moeten sprokkelen”

Na een goed start in de Topklasse, zit Ajax momenteel in een mindere fase. De laatste overwinning van de ploeg van Bart Logchies dateert van 21 september, toen er met 1-0 werd gewonnen van mede-promovendus Genemuiden. Logchies: “We zullen punten bij elkaar moeten sprokkelen.”

“We hebben het wel over de Topklasse”, benadrukt Logchies. “De weerstand en het niveau is behoorlijk hoog. Het is niet zo eenvoudig om wedstrijden te winnen. We zullen punten bij elkaar moeten sprokkelen.” Daarvoor kregen de Amsterdammers zaterdag een grote kans voor, maar tegen ONS BOSO Sneek werd tot tweemaal toe een voorsprong verspeeld en uiteindelijk met 3-3 gelijkgespeeld. “Daar lieten we zomaar twee punten liggen.”

De laatste overwinning van Ajax was tegen Genemuiden (1-0). Kenneth Misa-Danso maakte toen het enige doelput. Foto: Rob van Vliet
De laatste overwinning van Ajax was tegen Genemuiden (1-0). Kenneth Misa-Danso maakte toen het enige doelput. Foto: Rob van Vliet

Voor de winterstop krijgt Ajax nog twee lastige uitwedstrijden op bezoek bij GVVV en Spakenburg. Momenteel staan de Amsterdammers op een elfde plaats, slechts twee punten boven de degradatiestreep. In 2,5 maand tijd, sinds de laatste overwinning in de Topklasse, pakte de promovendus vijf punten uit acht wedstrijden.

“Met deze plek ben ik aan het eind van het seizoen zeer tevreden”, vertelt Logchies. “Zaterdag moesten we het doen zonder Siver Abdulrahman, aanvoerder Yuri Rose (beiden geschorst) en Kevin de Visser (geblesseerd). Dat zijn wel drie belangrijke krachten. We kunnen zomaar weer tegen een ongelukkige rode kaart lopen, maar voor hetzelfde geval zijn de tweede seizoenshelft compleet. Dan wil ik het nog wel zien.”

Send this to a friend