Home / Algemeen / Logchies en Ajax klaar voor nieuw seizoen

Logchies en Ajax klaar voor nieuw seizoen

Aanstaande zaterdag start dan eindelijk de competitie. En dat betekent ook dat de ‘wedstrijd van de week’ weer begint. In het openingsweekend hebben wij gekozen voor de wedstrijd in de zaterdag hoofdklasse tussen Ajax en Odin’59 uit Heemskerk. Twee ploegen die het vorig seizoen erg goed deden.

Logchies: “We hebben toevallig gisteren de voorbereiding geëvalueerd  en daar zijn we niet ontevreden over. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten maar het ziet er momenteel positief uit.”

Ajax liep vorig seizoen op een haar na de nacompetitie mis. Odin’59 haalde die wel maar kon geen promotie naar de topklasse afdwingen. In Amsterdam eindigde het duel vorig seizoen in 1-1 en de uitwedstrijd werd na de winterstop door de Amsterdammers kansloos verloren. Logchies: “Odin is een ploeg die al jaren bovenin meespeelt en dat zal dit jaar denk ik niet anders zijn. De competitie is in mijn ogen ook sterker geworden ten opzichte van vorig seizoen. Er zijn geen clubs die op voorhand minder zijn of er met kop en schouders bovenuit steken.  Sparta Nijkerk, Quick Boys, Odin’59 , wij natuurlijk maar ook Bennekom zijn kanshebbers. Het zal net zoals vorig seizoen weer allemaal heel dicht bij elkaar liggen.”

Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars vorig seizoen tegen Odin'59. In Amsterdam werd het toen 1-1
Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars vorig seizoen tegen Odin’59. In Amsterdam werd het toen 1-1

In de voorbereiding koos Logchies er voor om iedereen te laten spelen. De eerste selectie bestaat uit 24 spelers. Logchies: “Dat heb ik ook gedaan om spelers niet te veel te belasten. Mar ik ben er wel uit hoor! Als ik dat nu niet zou zijn dan heb ik iets niet goed gedaan.  Ik heb mijn opstelling nog niet bekend gemaakt maar de spelers zullen waarschijnlijk wel aanvoelen welke kant ik op ga.”

Zaterdag zijn de nieuwe aanwinsten Yuri Rose (hamstring) en Paul Quasten (heup) nog een twijfelgeval.  Sergio Parris die terugkeert uit Bahrein is wel inzetbaar. Ajax verwacht vandaag (dinsdag) dat de internationale overschrijving helemaal rond is.

Ajax – Odin’59 begint zaterdag om 14:30 uur op Sportpark De Toekomst. Het Amsterdamsche Voetbal zal een video verslag maken van die wedstrijd. Deze is vanaf zondagmiddag te zien op onze website.

Foto boven Hans van Beek: trainer Bart Logchies