Logchies niet de beste

Ajax-trainer Bart Logchies is door zijn collega’s in Nederland niet gekozen tot beste amateurtrainer van het afgelopen seizoen. De Rinus Michels Award ging in Zwolle naar Eric Meijers van topklasse kampioen Achilles’29 uit Groesbeek.

Ieder district had een trainer genomineerd. Ruim duizend trainers konden stemmen op  Logchies (Ajax) waren Meijers (Achilles’29), Gerrie Benes (vv Drenthina), Niek Oosterlee (Rijnsburgse Boys), Piet Drijvers (RKSV Nemelaer) en Domnik Vergoossen (RKSV Bekkerveld). Meijers die met Achilles’29 de komende weken strijd om het landskampioenschapbij de amateurs (tegen Spakenburg) kreeg uiteindelijk de meeste stemmen.

Bij de coaches betaald voetbaal kreeg Ronald Koeman twee stemmen meer dan Frank de Boer. Naast Koeman en Meijers was er ook nog een Rinus Michels Awards voor de jeugdopleiding van Feyenoord/Excelsior en voor de opleiding van HHC Hardenberg.

De Rinus Michels Awards zijn een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en deze uitverkiezing wordt ondersteund door de vakvereniging CBV, de vakbond VVON en de KNVB. De Oeuvreprijs werd dit jaar niet uitgereikt omdat het volgens de vakjury een unieke prijs is voor trainers/coaches die nationaal en internationaal op hoog niveau prestaties hebben geleverd en die het ‘veld’ verlaten hebben.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)