Logchies (Swift) mikt met versterkte selectie op plek bij eerste vijf

Het seizoen 2017/18 verliep voor Swift niet zoals ze graag hadden gewild. Buiten de fantastische bekercampagne waarin bekerhouder Vitesse werd verslagen en uiteindelijk in De Kuip van Feyenoord werd verloren, waren de prestaties in de competities teleurstellend. De ploeg eindigde vorig seizoen op de tiende plaats in de zaterdag Hoofdklasse en trainer Bart Logchies hoopt één dag voor de start van het nieuwe seizoen op betere resultaten.

De doelstelling is volgens de oefenmeester duidelijk: een plek bij de eerste vijf. “We zitten in een erg zware competitie. Feyenoord, Ter Leede, Capelle en nog veel meer. De Hoofdklasse A is dit jaar echt sterk”, weet Logchies. “Dertig wedstrijden spelen is ook veel. Als we dan bij de eerste vijf eindigen, denk ik dat we het goed hebben gedaan.”

Deze zomer verwelkomde Logchies elf nieuwe spelers. Twee daarvan, Daan Sutorius en Pepijn Veerman, kent hij nog uit zijn tijd bij AFC. Vooral in aanvallend opzicht hebben de Amsterdammers veel kwaliteit erbij gekregen. “De nieuwe jongens passen allemaal goed in de groep. Ze versterken onze selectie niet alleen op kwalitatief gebied, maar ook op sociaal vlak. Het is een erg leuke groep en ik ben tevreden met deze selectie.”

Tijdens de voorbereiding won Swift de Veluwe Cup, met een sterk deelnemersveld, en werden ook Eemdijk (1-4) en SDO (0-2) verslagen. Komend weekend begint het echte werk met de competitiestart tegen Smitshoek. “We zijn er klaar voor. We zijn al een aantal weken bezig met elkaar en moeten er gewoon staan. Donderdag (gisteren) hebben we voor het eerst op ons nieuwe hoofdveld getraind en dat ligt er prachtig bij.”

Smitshoek eindigde afgelopen seizoen als elfde, één plek onder Swift. In de twee onderlinge ontmoetingen pakte Swift slechts één punt. Op eigen veld werd zelfs met 0-1 verloren. “Ik verwacht niet dat Smitshoek dit seizoen een hoogvlieger wordt. Met deze selectie moeten wij de drie punten gewoon in Amsterdam houden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)