Logchies (Swift) misschien wel blijer met zege op Nootdorp dan Vitesse

Swift heeft na de bekerstunt tegen Vitesse ook in de competitie goede zaken gedaan. De ploeg van Bart Logchies won op bezoek bij Nootdorp met 1-2. De prestatie is des te knapper gezien alle aandacht die de spelers en trainer afgelopen week kregen.

Na 120 minuten voetbal afgelopen woensdag tegen Vitesse en alle media aandacht op donderdag en vrijdag moest de focus vandaag weer verlegd worden op de competitie. Dat lukte de Amsterdammers in de uitwedstrijd tegen Nootdorp prima.

Logchies was na afloop trots op zijn ploeg. “Ik ben misschien nog wel blijer dan woensdag. Dit was namelijk een hele belangrijke wedstrijd. Het is knap hoe we na een 1-0 achterstand de wedstrijd nog weten om te zetten in een 1-2 overwinning. Deze ploeg is mentaal erg sterk. De score had alleen nog hoger kunnen en moeten uitvallen, maar het gaat natuurlijk om de drie punten. Ik ben ontzettend blij met deze overwinning.”

Swift was in de eerste helft de betere ploeg en domineerde de wedstrijd. Kansen konden echter niet in doelpunten worden omgezet. Onder andere Mathieu Cristianen had zijn ploeg aan een doelpunt kunnen helpen, maar hij wist het net niet te vinden. Nootdorp kwam na twintig minuten spelen tegen de verhouding in op voorsprong. In een rommelige situatie was Aimen Said trefzeker voor de thuisploeg. De 1-0 stand bleef door het missen van de bezoekers op het bord staan. “We hadden meer balbezit en het initiatief in de eerste helft. We vergeten alleen te scoren en daardoor keken we onterecht tegen een 1-0 achterstand aan,” zei Logchies na afloop.

Van vermoeidheid was in de tweede helft niets te merken bij Swift. De ploeg ging door waarmee het de eerste helft was geëindigd en dit leidde een kwartier na rust tot de gelijkmaker. Dennis Dinkgreve gaf vanaf de linkerkant een goede voorzet op Tim Wulffraat, die de bal tegen de touwen kopte.

Met Jordy de Groot kreeg Swift er een aanspeelpunt bij en bleef de ploeg domineren. Zeven minuten na de gelijkmaker zette Wulffraat Swift met zijn tweede van de middag op voorsprong. De spits was na een corner van Max van Wakeren in de lucht te sterk voor de verdediging van Nootdorp en kopte de 1-2 binnen. In het vervolg van de wedstrijd vergat Swift de wedstrijd op slot te gooien en kwam het in de slotfase zelfs nog goed weg. Bogdan Constantin redde uitstekend op een vrije trap van de thuisploeg en stelde de overwinning daarmee veilig.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Foto Orange Pictures/Pim Waslander | Tim Wulffraat (r)