aalsmeer

Logische winst FC Aalsmeer op Argon

Wat de toeschouwers in Aalsmeer te zien kregen tegen Argon, kon eigenlijk niemand verbaasd hebben. FC Aalsmeer bleek heer en meester en hield het vriendelijk door slechts met 3-0 te winnen. Argon deed zijn uiterste sportieve plicht, maar het ‘gevallen bolwerk’ mag vrijwel op zeker gaan uitkijken naar de tweede klasse.

Het ongelijke duel tussen de gasten die al veertien keer verloren en de thuisclub die al tien keer wonnen was voor rust beslist. Doelman van Wandelen moest nog wel in het begin ingrijpen, toen Argon brutaal aan de wedstrijd begon. Aalsmeer schrok snel wakker en zette woorden om in daden.

aalsmeer
Mike Dam heeft de openingstreffer op zijn naam geschreven en grijpt naar het clubembleem op zijn shirt

Mike Dam benutte een goede aanval over links, waar Djamai Werkzam bewust Daan Vaneman zocht. Vaneman bediende op zijn beurt Dam: 1-0. Aalsmeer legde vervolgens de ene na de andere aanval op de mat. De 2-0 viel uit een langlopende aanval over vele schijven, met als eindstation Luke Vahle. Ondanks tal van mogelijkheden en kansen, werd er niet méér gescoord in de eerste helft.

aalsmeer
Luke Vahle schiet na een uitstekende pass van Eijken de 2-0 tegen de touwen

Na rust scoort Vahle zijn tweede van de middag en is de wedstrijd wel gespeeld. Ted Verdonkschot blijft zich logischerwijze concentreren op het eigen team, ondanks de spanning van de competitie. ,,Wij proberen nog meer te forceren na de 3-0 en goals te maken. Argon bleef voetballen en lieten hun koppie niet hangen. Dat is een compliment waard. We kijken vooral naar ons zelf, we staan er nog steeds bij en kijken minder naar wat er op de andere velden gebeurd. Het is wel buitengewoon prettig dat we bij de bovensten staan, dat doen we goed. We gaan ons voorbereiden op Batavia die we 13 april treffen, tot die tijd spelen we twee oefenduels tegen JOS/Watergraafsmeer en Telstar 021.”

aalsmeer
De drie hoofdrolspelers van vanmiddag bij elkaar, Vahle heeft wederom gescoord (3-0) op aangeven van wederom Eijken (11). Dam, maker van de openingstreffer viert het feestje mee.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)