Patrick Lokken houdt nooit op met scoren

Hij heeft drie wedstrijden op een goal moeten wachten, maar afgelopen weekend stond de naam van Patrick Lokken weer als vanouds op het scorebord. De spits van JOS/Watergraafsmeer maakte een hattrick tegen VV Heerenveen (3-1). Daardoor voert JOS na vijf speelronden samen met ADO’20 de ranglijst in de zondag Hoofdklasse A aan.

“Gelukkig ben ik nu weer Alex de Bruijne voorbij op de topscorerslijst”, grapt de 37-jarige Lokken. “De Bruijne speelt in de verdediging of op het middenveld, maar desondanks had hij al twee keer gescoord. Dat kan natuurlijk niet.”

Voor aanvang van het competitieduel met de Friezen had Lokken pas één keer het net gevonden. De sluwe vos van Sportpark Drieburg maakte in het openingsweekend van de competitie een belangrijke goal op bezoek bij De Meern, maar na de 2-1 zege stokte zijn productie. “Natuurlijk kan het soms voorkomen dat je als spits een aantal wedstrijden niet scoort”, vervolgt Lokken op serieuzere toon. “Dat kwam mede doordat ik geen bruikbare ballen kreeg, maar tegen Heerenveen liep het weer als vanouds.”

Foto Mario Wormhoudt: En weer kopt Lokken raak (2-0)
Foto Mario Wormhoudt: En weer kopt Lokken raak (2-0)

Dat kwam mede doordat Alex de Bruijne van het middenveld naar de verdediging werd gehaald en Maurice Renger terugzakte naar de middelste linie. Daardoor ging het na twintig minuten beter lopen bij de formatie van Roy van der Mije. “Na die omzetting kregen we meer grip op de wedstrijd en konden we vanaf de flanken veelvuldig gevaarlijk worden.”

Opvallend genoeg was Lokken zondag tot tweemaal toe trefzeker uit een corner. In de dertigste minuut kopte hij een corner snoeihard binnen en vijf minuten later was hij met een wreefschot wederom trefzeker uit een hoekschop, maar de mooiste treffer maakte Lokken na rust. “Ik hoorde Alex roepen dat ik moest gaan lopen, omdat hij een lange bal op mij wilde geven”, blikt Lokken terug. “Ik liet de bal één keer stuiteren en wipte ‘m daarna op heerlijke wijze over de keeper.”

Foto Mario Wormhoudt: Lokken loopt juichend weg na zijn eerste treffer tegen Heerenveen
Foto Mario Wormhoudt: Lokken loopt juichend weg na zijn eerste treffer tegen Heerenveen

Komend weekend gaat JOS op bezoek bij SJC. De ploeg uit Noordwijk is met zes punten terug te vinden is in de middenmoot. “Hoewel we onze beste competitiestart beleven sinds we promoveerden vanuit de eerste klasse moeten we beide benen op de grond blijven staan. De competitie is nog lang en daarnaast treffen we door de invoering van de Tweede Divisie een hoop nieuwe ploegen.”

Door de invoering van de nieuwe voetbalpiramide promoveerden onder meer OFC en De Dijk naar de Derde Divisie. “Daardoor heeft de Hoofdklasse misschien wel wat aan kwaliteit ingeleverd, maar daar hebben wij geen boodschap aan. Wij willen dit seizoen verrassen en het zou mooi zijn als we dit jaar bovenin mee kunnen blijven doen”, aldus Lokken, die vorig jaar met zijn team in de middenmoot eindigde. “Toen voetbalden we de laatste maanden om des kiezersbaard, dat was ook niks. Daarom moeten we komend weekend weer vol aan de bak.”

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!