Lokken mag met JOS in beker op bezoek bij zijn geliefde Argon

JOS Watergraafsmeer heeft donderdagavond de laatste zestien van het bekertoernooi van het district West 1 bereikt. De ploeg van Sander Middelbeek won na strafschoppen van hoofdklasser De Zouaven. De ploeg uit Amsterdam-oost nam daarmee revanche voor de nederlaag van vorig seizoen in de kwartfinale. Na negentig minuten stond het 1-1.

Ondanks de regen was het veld in Grootebroek goed gekeurd door scheidsrechter Rob Wassink. De Zouaven beschikt niet over een kunstgrasveld en het hoofdveld heeft geen lichtinstallatie dus werd het duel op een bijveld afgewerkt. Onder slechte omstandigheden (zwaar veld en weinig licht) kozen de Amsterdammers tegen de fysiek sterke hoofdklasser veelvuldig de aanval.

1781618_717256224981198_1246217952_n

De hoofdklasser kwam echter op voorsprong. Na twintig minuten schoot Pieter Koopman  een vrije trap langs doelman Martijn Middelbeek. De doelman krijgt dit seizoen in de bekerwedstrijden de voorkeur boven eerste doelman Mitchell Dijkstra.

Na rust  leek het een gelijk opgaande wedstrijd te zijn waar de Amsterdammers gretig op jacht gingen naar de gelijkmaker. De Zouaven verzuimde om te profiteren van de geboden ruimte die de defensie van JOS noodgedwongen weg moest geven. Met name de vleugelverdedigers Milo Pieplenbosch (links) en Raynick Damasco (links) hielden zich goed staande.

Het duurde tot de tachtigste minuut voordat eindelijk de gelijkmaker viel. Paul Bekker gaf voor op de meegekomen Alex de Bruijne die vervolgens de bal direct op zijn schoen nam en keeper Van Loon passeerde en voor de 1-1 zorgde. De Bruijne vergat vervolgens om de wedstrijd al binnen de negentig minuten te beslissen maar de verdediger zag zijn inzet van de doellijn worden gehaald. Ook een slotoffensief van De Zouaven bracht geen verandering meer in de stand.

Foto website De Zouaven: Alex de Bruijne zit doelpuntenmaker Pieter Koopman op de huid

De districtsbeker kent geen verlenging dus werden er direct strafschoppen genomen. Nadat beiden teams vijf strafschoppen hadden genomen was de stand nog steeds gelijk (4-4). Patrick Lokken miste de derde strafschop voor JOS.  Doelman Middelbeek stopte de zesde strafschop van De Zouaven en Milo Pieplenbosch faalde vervolgens niet vanaf elf meter.

JOS ontmoet in de achtste finale het eerste zaterdag elftal van Argon dat uitkomt in de tweede klasse B. Voor spits Patrick Lokken zal het een speciaal duel worden aangezien hij jaren lang uitkwam voor de voormalig zondag Topklasser. Het duel wordt waarschijnlijk afgewerkt op zaterdag 1 maart om 17:00 uur.

Kijk voor alle beker uitslagen en het complete speelschema op de speciale beker pagina of klik hier.