Foto Mario Wormhoudt: Lokken loopt juichend weg na zijn eerste treffer tegen Heerenveen

Lokken met hattrick goud waard voor JOS

JOS/Watergraafsmeer heeft in de zondag Hoofdklasse de vierde zege van het seizoen geboekt. Dankzij een ontketende Patrick Lokken versloeg de formatie van trainer Roy van der Mije VV Heerenveen met 3-1. Door de zege blijft JOS samen met ADO’20 koploper.

Vanaf de eerste minuut drong VV Heerenveen direct aan. De formatie uit Friesland was allerminst onder de indruk van de koploper uit Amsterdam. Jacco Kuiper kreeg al na zeven minuten een goede mogelijkheid op de 0-1, maar hij zag zijn schot geblokt worden. Direct daarna was Heerenveen opnieuw dicht bij een treffer, maar tot opluchting van het Amsterdamse publiek haalde Teddy Janssen de bal van de doellijn.

Foto Mario Wormhoudt: Renger was tegen Heerenveen na rust te bewonderen op het middenveld

Even later was het Colby Harmon die uitstekend werk verrichte. De doelman van de Amsterdammers tikte met een uitstekende save een zwabber schot van Ivar Spar uit het doel. Enkele minuten later stuitte ook Kuiper op Harmon. In een één-op-één duel hield de sluitpost het hoofd koel.

Heerenveen, dat pas vier punten bijeen sprokkelde, miste duidelijk een killer, zoals Patrick Lokken. De 37-jarige spits schoot tot blijdschap van zijn coach Roy van der Mije tot tweemaal toe raak uit een corner. In zowel de dertigste als de 35ste minuut promoveerde Lokken een corner tot doelpunt. Daardoor ging JOS/Watergraafsmeer tegen de verhoudingen in rusten met een 2-0 voorsprong.

Foto Mario Wormhoudt: Patrick Lokken kopt JOS naar de 1-0 voorsprong

In de 48ste minuut leek Lokken voor de derde keer te scoren, maar het lukte hem net niet om een voorzet van Omar Limon binnen te koppen. Vijf minuten later verzuimde Lokken opnieuw om het duel vroegtijdig te beslissen. De routinier stuitte op het rechterbeen been van Heerenveen-doelman Justin van der Dam.

Twintig minuten voor tijd besliste Lokken alsnog het duel. Op aangeven van Alex de Bruijne wipte Lokken de bal op fraaie wijze over doelman Van der Dam: 3-0. Het was zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Foto Mario Wormhoudt: En weer kopt Lokken raak (2-0)

Hoewel de derde treffer dus even op zich liet wachten, kwam zege van JOS nauwelijks in gevaar. In tegenstelling tot de eerste helft had de formatie van Van der Mije het duel onder controle en bleef het door de bal van achteruit snel op de rappe buitenspelers Omar Limon en Ian Refos te spelen constant dreigend.

Invaller Jasper Brouwer zorgde uiteindelijk voor 3-1 eindstand. “In het begin werden we een beetje overdonderd. Dat kwam doordat Heerenveen opportunistisch speelde en met vijf man ging aanvallen”, zag Van der Mije, die in aanloop naar het duel personele problemen had. “Ik koos ervoor om met Roy Bussman achterin te beginnen, maar dat heb ik snel omgedraaid met Alex de Bruijne, die op het middenveld speelde.”

Foto Mario Wormhoudt: Alex de Bruijne zorgde na rust voor meer druk van JOS

De oefenmeester haalde ook Maurice Renger, die begon in de aanval, een linie terug. “Daardoor kregen we grip en creëerden we vooral na rust de ene na de andere kans. Het is zonde dat we het duel niet eerder beslisten, maar al met al ben ik heel tevreden.”

Klik hier voor alle uitslagen de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.