Lokken verlaat JOS en sluit loopbaan af bij grote liefde Argon

Patrick Lokken maakt aan het eind van het seizoen de overstap naar zijn geliefde Argon. De spits van JOS/Watergraafsmeer keert na vier seizoen terug bij de club waar hij op handen gedragen wordt.

Lokken: “Vorig seizoen waren we al in gesprek over een terugkeer naar Mijdrecht, maar toen kwam het er nog niet van. Nu vind ik de tijd wel rijp om terug te keren. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn voetballoopbaan daar wilde afsluiten. Het is prachtig dat dat nu ook gaat gebeuren.”

Foto Sportinbeeld | Lokken kende grote successen in de tien jaar dat bij Argon speelde

Bij Argon krijgt Lokken te maken met trainer Simon Ouaali. “Ik ken hem nog uit mijn tijd bij Haarlem. Toen was hij daar jeugdtrainer, heb ik vaak met hem over voetbal gesproken en we hadden een goede klik. Door het vertrek van Jesse van Nieuwkerk (naar Quick Boys, red.) waren ze nog op zoek naar een spits. Daarnaast hebben ze als club ook de ambitie om echt weer tot de top van het amateurvoetbal te behoren. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Ik hoop nog twee jaar mee te kunnen en dan zal het onderhand wel een keer ophouden. Dan ben ik 40.”

Dat Lokken, ook wel bekend als ‘Mister Argon’, nog steeds razend populair is in Mijdrecht, bleek afgelopen zaterdag wel toen hij ging kijken naar het eerste elftal. Lokken: “Het is echt bizar. Er waren zo’n 400 toeschouwers en ik denk dat er zo’n 250 naar mij toe zijn gekomen om te vragen of ik terug wilde komen. Ik stond daar echt versteld van. Ik zag wel direct dat het voetbal bij Argon weer leeft.” Naast voetballen in het eerste elftal zal Lokken komend seizoen ook het G-elftal van Argon gaan trainen. “Daar krijg ik dan een vergoeding voor, maar verder speel ik echt voor mijn plezier. Argon betaalt geen spelers meer.”

Patrick Lokken met zijn vader Dirk na het winnen van de landelijk beker in 2013

Tien jaar kwam Lokken uit voor Argon voordat hij in 2013, omdat Argon stopte met prestatie voetbal op zondag, naar JOS verhuisde. In de allerlaatste wedstrijd van Argon bezorgde Lokken de club de nationale amateurbeker. Op het veld van De Meern zorgde hij met twee goals voor een historische zege in vele opzichten.

In maart 2014 keerde hij met JOS terug in Mijdrecht. In het bekertoernooi werd het toen 0-0. JOS won na strafschoppen, maar Lokken wilde geen strafschop nemen tegen zijn grote liefde. Hij zei toen: “Laten ze mij maar herinneren van die twee doelpunten in de bekerfinale.” Het Amsterdamsche Voetbal volgde Lokken die dag bij zijn terugkeer in Mijdrecht.

Voor Lokken rest nu nog drie maanden bij JOS. “Ik heb hier echt een prachtige tijd gehad. Ik had me geen betere club kunnen wensen nadat Argon er mee stopte. Ik hoop echt dat we dit seizoen op een goede manier kunnen afsluiten. De laatste weken gaat het natuurlijk niet zo goed, maar het zou fantastisch zijn als we dit seizoen toch met een prijs af kunnen sluiten. Op die manier hop ik JOS te kunnen bedanken voor wat ze voor mij hebben gedaan. Dat verdient de club. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen.”

Foto boven Mario Wormhoudt | Patrick Lokken in het duel eerder dit seizoen tegen VV Heerenveen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!